Хотите пройти тесты на Upwork на хороший результат?
Подавайте заявку и мы поможем Вам это сделать!

Do You want to pass tests on Upwork with good scores?
Leave the request and we will help You to do that!

Adobe Illustrator Test 2017

Share on RedditPin on PinterestEmail this to someoneShare on TumblrShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on VK

Мы не гарантируем правильность всех предоставленных ответов.


75 Test Questions:

1. Having the objects as per picture included (with the large circle at the very bottom, followed by the small circle above it, followed by the rectangle above it), how many objects will be produced if you use the Divide command from the Pathfinder palette (and ungroup the result)?

Answers:

• 3
• 5
• 7
• 9

2. Illustrator provides following shape tools?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Rectangle Tool
• Star Tool
• Circle Tool
• Triangle Toole

3. How can you change the number of sides while dragging with the Polygon tool?

Answers:

• Press the Up or the Down arrow key
• Press the Left or the Right arrow key
• Press the [ or the ] bracket key
• None of the above

4. What is the tool shown on the picture used as following?

Answers:

• To create a custom variable width profile for any stroke
• To align and equalize control handles of an anchor point
• To twist the object around the selected point
• To rotate the object around the selected point

5. Assume you’re using the Graph tool and need to import the graph data from the external file. How should this file be formatted to be imported correctly?

Answers:

• Microsoft Excel file
• Text file with comma-delimited values for columns with Enter as a row separator (CSV)
• Text file with tab-delimited values for columns with Enter as a row separator
• Text file with semicolon-delimited values for columns with Enter as a row separator

6. To align or distribute selected object you can use the following options?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Align panel (Window > Align)
• Align options in the Control panel
• View > Snap to Grid
• View > Smart Guides

7. Objects in Illustrator can be combined by using following methods?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Pathfinder effects
• Compound shapes
• Compound paths
• None of the above

8. Use _____ tool to draw a triangle.

Answers:

• Triangle
• Star
• Polygon
• Rectangle

9. Which of the following tools will cut a path into two different paths?

Answers:

• scissors tool
• knife tool
• bisect tool
• transform tool

10. Which of the following panel provides the blending mode for colors?

Answers:

• Layer panel
• Color panel
• Transparency panel
• Gradient panel

11. To merge two shapes together we can use _____ tool.

Answers:

• Shaper Tool
• Shape Builder Tool
• Join Tool
• Path Eraser Tool

12. Which of the following tools would be used to edit a line?

Answers:

• the pen
• selection tool
• the eraser
• direct selection tool

13. Use Isolation Mode to edit objects, groups, symbols, or layers, Which drawing mode allows you to alter objects within a group without ungrouping?

Answers:

• Isolation Mode
• Preview Mode
• Outline Mode
• Draw Inside Mode

14. To move an object to different layer which of the following statements is correct?

Answers:

• Click the Create New Layer button in the Layers panel
• Drag the selected-art indicator, located at the right of the layer in the Layers panel, to the layer you want
• Click the name of the desired layer in the Layers panel. Then choose Object > Lock > Other layers
• Click the name of the desired layer in the Layers panel. Then choose Object > Arrange > Send To Current Layer

15. You save artwork as a standard web graphic and notice that the horizontal and vertical edges are not crisp. What would cause this to occur?

Answers:

• The artwork was saved at 72 ppi
• The artwork was not aligned to the pixel grid
• The Document Raster Effect Settings resolution was set to 72 ppi
• The Document Color Mode was set to CMYK Color

16. You wish to change the color of the stroke on an object. You should…

Answers:

• Click the color in the swatch, then select the stroke tool
• Stroke color must be selected before creating the object.
• Click the stroke tool at the bottom of tool box and select a color
• Click the bounding box and then select a color

17. What is the maximum number of artboards you can have in an Illustrator document?

Answers:

• 50
• 100
• 255
• 256

18. What do these three icons stand for?

Answers:

• Minus front, Minus back, Crop
• Draw normal, Draw behind, Draw inside
• Make blend, Release blend, Reverse spine
• None of the above

19. The Illustrator Toolbox lets you tear off subsets of tools so you can move the entire set to another location. Click on a tool with a pop-up menu, drag the cursor to the arrow end of the pop-up, and release the mouse?

Answers:

• Tear on palettes
• Tear off palettes
• Context-sensitive menus
• Toolbox

20. Choose a one incorrect statement from the statements below on using Actions in Adobe Illustrator?

Answers:

• Painting using the Brush tool can be recorded into the Action
• You can not set a modal control for an action while in a Button mode
• When using Batch processing with Data Sets selected as a source, destination «save and close» is unavailable
• You can turn on and off an individual action commands by using the check mark to the left of the command name

21. Which of the following statement is True of 3D objects in illustrator?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Create a 3D object by extruding
• Create a 3D object by revolving
• 3D objects can have Surface shading options
• 3D objects can be rotated in single dimensinos

22. There are various types of brushes available in Illustrator?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Caliigraphic
• Scatter
• Pattern
• Bristle
• All of the above

23. What type of shapes can you draw with the Shaper tool?

Answers:

• Circles
• Rectangles
• Hexagons
• All of the above

24. How do you create type that follows the shape of a path or an object?

Answers:

• It can’t be done
• Use the Pathfinder tool
• Use the Path Type Tool
• Deselect the Path

25. What of view extras is not present on the picture attached?

Answers:

• Bounding box
• Center Mark
• Corner Widget
• Polygon Side Count Widget

26. Which of the following key is used to switch between Screen Modes (Full Screen and Normal Screen modes)?

Answers:

• M
• D
• E
• F

27. Illustrator provides following workspaces by default?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Essentials
• Layout
• Typography
• Screen

28. The ___ command pastes artwork on the active artboard?

Answers:

• Edit > Paste
• Edit > Paste in Place
• Edit > Paste In Front
• Edit > Paste In Back

29. You can then use the ___ to constrain the movement of one or more objects so that they move in a precise horizontal, vertical, or diagonal direction relative to the current orientation of the x and y axes?

Answers:

• Snapping
• Align panel
• Shift key
• Guides

30. To use Erase Mode of the Shape Builder tool press ___ and click the closed region that you want to delete?

Answers:

• Alt key (Windows) or the Option key (Mac OS)
• Shift key
• Control key
• Space key

31. What type of Illustrator Effect produce result as per picture included from a straight horizontal line as a source object?

Answers:

• Effect — Distort&Transform — Tweak
• Effect — Warp — Wave
• Effect — Distort&Transform — Twist
• Effect — Distort&Transform — Roughen

32. What shortcut should you use to hide or show (if hidden) all Illustrator palettes except Tools palette?

Answers:

• F
• Tab
• Shift — Tab
• Cmd — Tab / Ctrl — Tab

33. How can be the Pantone solid coated swatch library accessed?

Answers:

• Window — Swatch Libraries — System (Macintosh) / Window — Swatch Libraries — System (Windows)
• Window — Swatch Libraries — Color Books
• Window — Swatch Libraries — Corporate
• Window — Swatch Libraries — Color Properties

34. Which of the following Illustrator provides methods of painting?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Assigning a fill, stroke, or both to an entire object
• Converting the object to a Live Paint group and assigning fills
• Strokes to the separate edges and faces of paths within it
• None of the above

35. You can use the _____ on paths, compound paths, paths inside Live Paint groups, and clipping paths to erase any area of your artwork?

Answers:

• Path Eraser Tool
• Eraser tool
• Direct Selection tool
• Delete Tool

36. How can you select and manipulate individual objects in a group?

Answers:

• Use the “group transform” tool
• Use the “group division” tool
• Use the “group selection” tool
• Can’t be done. The group needs to be ungrouped first.

37. Which of the following statements is correct about blend objects?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• You can blend objects to create and distribute shapes evenly between two objects.
• Blending objects is the same as applying blending modes or transparency to objects
• You can combine blends of colors and objects to create color transitions in the shape of a particular object
• You can also blend between two open paths to create a smooth transition between objects

38. While exporting artwork to PNG selecting __ removes jagged edges in the artwork?

Answers:

• Background Color > Transparent
• Anti-Alias
• Interlaced
• Resolution > Screen (72 dpi)

39. When creating complicated artwork, giving layers descriptive names keeps your job, and your brain, organized?

Answers:

• Name the layer
• Template layer
• Change the layer’s color
• Adding layer

40. Given the picture below, what does the dashed underline in the Layers panel under the Path mean?

Answers:

• The path is layer clipping mask
• The path is clipping mask of the clipping group
• The path is in isolation mode
• The path has an opacity mask

41. You’re creating a project in Adobe Illustrator that requires you to draw shapes for reference, but you don’t want them to print in the final output. How should you make those reference shapes visible on screen while ensuring that they will not print?

Answers:

• Deselect the All Printer’s Marks option in the Print dialog box
• Before printing, set the Opacity of the reference shapes to zero
• Deselect the Print option in the Layer Options dialog box
• Choose View > Outline so that the reference shapes do not print

42. What effect was used to produce the picture below?

Answers:

• Effect — Pixelate — Color Halftone
• Effect — Stylize — Scribble
• Effect — Sketch — Halftone Pattern
• Effect — Texture — Patchwork

43. You applied a drop shadow and feathering to an object. You select that object. How do you adjust those effects?

Answers:

• In the Graphic Styles panel menu select Delete Styles. Then reapply the desired effects.
• Click the effect name in the Appearance panel. In the dialog box, make the desired alternations, and then click OK
• Then go to the Effect panel and select the effect you would like to adjust.
• Choose Object > Expand Appearance. Select the expanded effects and delete. Then reapply the desired effect.

44. Which one of the export formats below does not support transparency?

Answers:

• GIF
• JPG
• PNG-8
• PNG-24

45. What is the format used to save artwork for mobile devices that optimizes the graphic content.

Answers:

• TIFF
• PNG
• PDF
• SVG

46. Using the Touch Type tool for letter transforming, what is the type of transformation you can NOT do?

Answers:

• Scaling
• Skewing
• Rotation
• Adjusting the baseline position

47. To draw a perfect Circle you can hold _____ key while using Ellipse Tool?

Answers:

• SHIFT
• ALT
• CONTROL
• SPACE BAR

48. What happens when you’re creating new objects to Draw inside mode?

Answers:

• All newly drawn objects are reduced automatically to fit inside the active object
• All newly drawn objects are centered automatically with the active object
• All newly drawn objects fall into a clipping group with the active object serving as the clipping mask
• Any newly drawn object outside the active object is deleted automatically

49. Which of the Effect — Stylize group effects produce pure vector result?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Feather
• Round Corners
• Drop Shadow
• Scribble

50. You’re exporting an artwork to SVG format and vector paths look distorted when viewed in a web browser. How should you fix this?

Answers:

• Increase resolution in Effects — Document raster effects settings
• Increase the Decimal Places value in SVG saving/exporting dialog
• Check the «responsive» checkbox in SVG saving/exporting dialog

51. Imagine you’re saving the AI file down to version Illustrator 10. Which features will you lose?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Transparency will be either discarded or flattened
• Multiple artboards will be replaced by the rectangular guides
• Objects with 3d effect applied will be expanded
• All of the above

52. Assuming you have the Creative Cloud version of Adobe Illustrator, what type of fonts can not be packaged using the Package command?

Answers:

• Typekit fonts
• Chinese, Korean, Japanese and Typekit fonts
• Postscript fonts
• Truetype fonts

53. What font type allows you to automatically substitute alternate glyphs?

Answers:

• TrueType
• OpenType
• Composite
• Type 1

54. You want to use a part of a photographic image in a brush to create interesting artwork. Which type of graphics would allow you to create a brush containing an image in Adobe Illustrator?

Answers:

• Embedded Bitmap image
• Linked JPEG image
• Embedded PSD image
• Linked Bitmap image

55. Illustrator has following types of points on path?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Corner points
• Lasso points
• Smooth points
• Curve point

56. Which of the following statements is correct to lock or unlock objects?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Drag across multiple eye icons to lock multiple items in the Layers panel
• If you locked all layers, choose Unlock All Layers from the Layers panel menu to unlock them.
• To unlock objects, click the lock icon in the Layers panel for the object or layer you want to unlock.
• To lock all objects that overlap the area of the selected object and that are in the same layer, select the object, and then choose Object > Lock > All Artwork Above.

57. Look at the picture. What does the filled grey dot in the Layers panel on the right side mean?

Answers:

• Object is invisible
• Object is locked
• Object is selected
• Object has appearance effects applied toi

58. Which of the following statement is correct for menu Object > Blend > Expand?

Answers:

• It divides the blend into distinct objects, which you can edit individually like any object
• It removes the new objects and restores the original objects.
• It distributes blended objects on to their own layers
• It merges all blended objects into single path

59. Assuming you have a plain circle (on the left part of the picture included), which Illustrator filter effect and option should you use to produce the result from the right part of the picture included?

Answers:

• Effect — 3d — Extrude&Bevel with the Diffuse Shading
• Effect — 3d — Extrude&Bevel with the Wireframe
• Effect — 3d — Revolve with the Wireframe
• Effect — 3d — Rotate with the Diffuse Shading

60. While drawing in the perspective drawing mode which tool will nevertheless not comply with the perspective?

Answers:

• Polar grid tool
• Flare tool
• Polygon tool
• Spiral tool

61. As per picture below, what should you do if you want the corner to be as sharp as possible?

Answers:

• Add another, thinner stroke using the Appearance palette
• Increase Miter limit in the Stroke palette until the corner became sharp
• Use the Width tool for the corner point
• Add another corner point, as close as possible to the original one.

62. The Character panel in Illustrator provides the following text anti-aliasing options?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Sharp
• Crissp
• Strong
• All of the above

63. To fill text inside any shape like triangle which one is correct way?

Answers:

• Select Area Type Tool and click on shape
• Select Area Type Tool and click on the edge of the Shape that is its path
• Select Type on Path Tool and click on the shape
• Select Touch Type and click on the shape

64. Explain how you can create a table in Adobe Illustrator?

Answers:

• Run illustrator and open new window, now select any paper size and click on OK
• Create a shape with any dimension as you want a table from the tool pallet, for example, rectangle shape
• Select your rectangle form stage and go to Object menu, choose the path and then choose split into Grid
• Type the number in Column & Row as you wanted for table and set the number in Gutterbox as 0px. Now you have a table, and you can set any background colour, stroke colour
• All of the above

65. You are working a large poster. The poster will be printed on six tiled pages, each defined by an artboard. The artboards have been arranged with no space between them. You want to position objects based on the upper-left corner of the upper-left artboard. Which rulers should you use?

Answers:

• Artboard
• Global
• Video
• Perspective Grid

66. In illustrator, The character panel have the following options?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Make text sharper
• Reduce gap between characters
• Reduce gap between words
• Rotate characters

67. The Perspective Grid tool group consists of the ____ tool and the ____ tool?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Perspective Grid
• Perspective Selection
• Free Transform
• None of the above

68. How you can change the display of the Layers panel?

Answers:

• Choose panel Options from the Layers panel menu
• Select Show Layers Only to hide paths, groups, and collective elements in the Layers panel
• For Row Size, select an option to specify the height of rows. (To specify a custom size, enter a value between 12 and 100)
• For Thumbnails, select a combination of layers, groups, and objects for which to display thumbnail previews
• All of the above

69. Which of the following vectors formats illustrator support?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• PDF
• EPS
• PNG
• TIFF

70. You can add shapes to Creative Cloud Libraries using the Adobe Capture CC app?

Answers:

• On a drawing. tap the Shapes icon located on the top bar. The Shapes panel opens
• Tap My Library. Tap Change Library to select another library
• Use Touch Slide to cycle through the shapes in the library, and place them on the canvas
• Double-tap the shape to add it
• All of the above

71. When you select an item in your document window, you can quickly locate the corresponding item in the Layers panel using the Locate Object command. This command is especially helpful for locating items in collapsed layers as following?

Answers:

• Select an object in the document window. If you select more than one object, the frontmost object in the stacking order will be located.
• Choose Locate Object from the Layers panel menu. This command changes to Locate Layer if the Show Layers Only panel option is selected.
• Layers can only merge with other layers that are on the same hierarchical level in the Layers panel. Likewise, sublayers can only merge with other sublayers that are within the same layer and at the same hierarchical level. Objects can’t be merged with other objects.
• All of the above

72. Which of the following formats are XML based and support vectors in Illustrator?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• PDF
• PNG
• SVG
• FXG

73. Some of the useful plugins used in illustrator?

Answers:

• VectorScribe: It gives complete freedom for editing and customization without a ton of excess work
• CADtools 5: With this plugin user can create special grids and draw isometric project even in 3D
• Phantasm CS2: It allows you to change the curves, hue and saturation efficiently and effectively
• SymmetryWorks 4: It allows you to work on greeting cards, vectors, symbols and patterns to incorporate into your artwork
• All of the above

74. Which of the following is correct way for duplicating objects?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Duplicate objects by dragging, use Alt>drag (Windows) or Option>drag (Mac OS)
• You can quickly duplicate objects, groups, and entire layers by using the Layers panel.
• You can create a replica of an object, set off from the selected object by a specified distance, by using the Offset Path command or Offset Path effect.
• Duplicate objects by dragging, use SHIFT key

75. How do you select a shape that has no fill?

Answers:

• Click the interior center spot
• Double click the interior center spot
• Double click the anchor point
• Click the stroke

  • Asif Ahmad

    please highlight all the answers

  • Salar

    How can I get answers for all the questions? Right it only gives till 30.

    • Upworktestru

      Send request on our site, and we will help you with this test.

      • Jahirul Islam

        how can I send you request ?

      • Johirul Islam Jony Sheikh

        i sent request for help but no responce…what i do now ??

        • Upworktestru

          You sent request 5 minutes ago. Check your email.

  • simran jeet Singh

    +all the questions have no answer.. why you made this blog.. if you dont have answers

  • hemel jo

    I have send request but I don’t get the last 45 questions answer.

  • Shamim Mithun

    you mention on top «We don’t guarantee that all provided answers are correct.»

    so, are you doing fun with us ?

  • Adam Yakout

    most of the answers are wrong, and lot of questions aren’t answered yet 🙁