Хотите пройти тесты на Upwork на хороший результат?
Подавайте заявку и мы поможем Вам это сделать!

Do You want to pass tests on Upwork with good scores?
Leave the request and we will help You to do that!

Django Test 2017

Share on RedditPin on PinterestEmail this to someoneShare on TumblrShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on VK

Мы не гарантируем правильность всех предоставленных ответов.


93 Test Questions:

1. Which of the following is false about the django.models.SlugField() model field?

Answers:

• It is used when performing a query, or as a part of a URL, since by default it ensures uniqueness.
• To create a slug based on another field automatically in the admin, prepopulated_fields has to be used.
• It can only contain letters, numbers, underscores or hyphens.
• Slugs can created in Django templates using the builtin filter, «django.template.defaultfilters.slugify», formatted as {{ some_text|slugify }}.

2. What does the «with» template tag do?

Answers:

• It adds its argument to the value.
• It caches a complex under a simpler name.
• It filters the contents of the blog through one or more filters.
• None of these.

3. Which of the following statements is true about the django.template.RequestContext class?

Answers:

• It takes a Context object as its first argument.
• It takes an HttpRequest as its first argument.
• It does not automatically the context with variables.
• It can only be given one context processor.

4. Consider the following Python string representing a human readable date and time: dt = ‘Jan 14 2009 11:00PM’
Which of the following code snippets will convert the above string to a Python Datetime object that is suitable for a django.models.DateField?

Answers:

• date_object = time.strptime(dt, ‘%b %d %Y %I:%M%p’)
• date_object = datetime.strptime(dt, ‘%b %d %Y %I:%M%p’)
• date_object = datetime.strptime(dt, ‘%B %D %Y %I:%M%p’)
• date_object = time.strptime(dt, ‘%b %d %Y %I:%M%p’)

5. Which of the following is not a predefined log level in Django?

Answers:

• DEBUG
• INFO
• WARNING
• FATAL

6. What is the best way to extend the Django user model with extra custom fields in addition to the fields already provided?

Answers:

• Use a a proxy model based on django.contrib.auth.models.User.
• Subclass django.contrib.auth.models.AbstractUser and add the extra fields.
• Subclass django.contrib.auth.models.AbstractBaseUser and add the extra fields
• Use a one-to-one relationship to a model containing the extra fields.

7. Which of the following statements about database transactions in Django is false?

Answers:

• «atomic» blocks allows the creation of blocks of code within which the atomicity on the database is guaranteed.
• «atomic» blocks cannot be nested.
• «atomic» can be used as a decorator.
• «atomic» can be used as a context manager.

8. Which of the following statement is false about the django.http.HttpRequest.get_host() method ?

Answers:

• If DEBUG = False and ALLOWED_HOSTS= [] the method will raise SuspiciousOperation exception resulting in an HTTP Error 500 Internal server error.
• The method will fail when the host is behind multiple proxies, in this case one solution is to use middleware which will rewrite the proxy headers.
• This method is invoked if some code accesses the Host header from request.META, thus providing a security measure to prevent an attacker from poisoning caches and password reset emails with links to malicious hosts by submitting requests with a fake HTTP Host header.
• The method uses information from the HTTP_X_FORWARDED_HOST and HTTP_HOST headers, in that order, or a combination of SERVER_NAME and SERVER_PORT if the latter does not provide a value.

9. Which of the following is a built-in BaseCommand subclass?

Answers:

• AppCommand
• HelperCommand
• HandlerCommand
• DBCommand

10. Consider the following code snippet for a Django Model:
class Salary(models.Model):
amount = models.PositiveIntergerField(help_text=’eg 8000′)
retired = models.BooleanField(help_text=’True if above average’) ………..
Which of the following will correctly produce a QuerySet of all Salary objects where retired == True and amount != 7300?

Answers:

• results = Salary.objects.exclude(retired=true, amount__lt=7300).exclude(retired=true,amount__gt=7300)
• from django.db.models import Q results = Salary.filter(~Q(amount=7300),retired=True)
• results = Salary.objects.filtered(retired=True, amount__ne=7300)
• from django.db.models import Q results = Salary.filter(Q(amount=7300),retired=True)

11. Which of the following statements is true about Django’s default implementation of the authentication system?

Answers:

• Django stores passwords in plain text on the user model.
• It returns a UserAccount object is the password for a given username is authenticated.
• Permissions can only be set on a per type of object basis.
• django.contrib.auth will ensure that add, change and delete permissions are created for each Django model defined in an installed application.

12. What does the django.core.context_processors.static() method do?

Answers:

• It takes a path and urljoins it with the static prefix STATIC_URL.
• It adds STATIC_URL to every template context rendered with RequestContext contexts.
• It populates a template variable with the static prefix STATIC_URL to be used as a variable or directly.
• None of these.

13. Which of the following statements are true about the ImageField class?

Answers:

• It inherits all attributes and methods from the FileField class.
• It validates that the uploaded object is a valid image.
• Its instances are created as varchar(200) columns in the database.
• It’s default form widget is a ClearableFileInput.

14. Which of the following happens when process_exception() returns «None»?

Answers:

• The template response will be applied.
• The response middleware will be applied.
• The default exception handling will be applied.
• None of these.

15. Consider two Django QuerySets query_set_1 and query_set_2 from two different models.
Which of the following code snippets is the most performant when concatenating the two QuerySets into one list?

Answers:

• from itertools import chain result_list = list(chain(query_set_1,query_set_2))
• result_list = query_set_1 | query_set_2
• from django.db.models import Q result_list = Q(query_set_1) | Q(query_set_1)
• from itertools import chain result_list = chain(query_set_1, query_set_2)

16. Which of the following django.template.loader functions will take a list of template names and return the first template that exists?

Answers:

• find_one_template
• find_template
• get_template
• select_template

17. Which of the following classes uses an HTTP 304 status code?

Answers:

• HttpResponseNotModified
• HttpResponseRedirect
• HttpResponseForbidden
• HttpResponseServerError

18. Which of the following is not a built-in Django template loader class?

Answers:

• file.Loader
• cached.Loader
• eggs.Loader
• app_directories.Loader

19. What is the default max_length value of a SlugField class in Django?

Answers:

• 50
• 100
• 25
• 150

20. Which of the following gets called when a view raises an exception?

Answers:

• view_exception()
• process_exception()
• execution_exception()
• controller_exception()

21. What is TRUE about django-admin.py makemessages command?

Answers:

• Updates all messages in the database.
• Pulls out all the strings marked for translation and makes a message file in the locale directory.
• Both of the above
• None of the above

22. Which of the following is the correct way to specify a translation string?

Answers:

• by using the function ugettext()
• by using the function ugettext_lazy()
• Both of the above
• None of the above

23. Which of the following are determined by Django using field class types?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• The database column type
• The default HTML widget to avail while rendering a form field
• Makemigrations
• All of the above

24. Which is the correct way to start a new django project? Assume new project is called ‘myproject’.

Answers:

• django startproject myproject
• django-admin startproject myproject
• django newproject myproject
• startproject django myproject

25. Which of the following database is not supported by Django ORM?

Answers:

• MySQL
• PostgreSQL
• MongoDb
• DynamoDb

26. Which is the correct way to start a new app inside a django project? [assume new app is called ‘myapp’]

Answers:

• python manage.py startapp myapp
• python manage.py start myapp
• django-admin.py startapp myapp
• python manage.py new myapp

27. What are the features available in Django?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Object-relational mapping (ORM)
• Internationalization
• Content Management System
• All of the above

28. Django is a web __ in Python to develop a web application.

Answers:

• Programming
• Framework
• API
• Library

29. Is Django a content management system (CMS)?

Answers:

• Yes, Django is a CMS
• Django is not a CMS
• Django is a Web framework and a programming tool that makes you able to build websites

30. In Django,to use file based session you have to set the SESSION_ENGINE settings to?

Answers:

• django.contrib.session.backends.file
• django.controlsessions.backends.file
• django.contrib.sessions.backend.file
• django.contrib.sessions.backends.file

31. How can you set up static files in Django?

Answers:

• set STATIC_ROOT in settings.py
• run manage.py collectsatic
• set up a Static Files entry on the PythonAnywhere web tab
• All of the above

32. Which of the following features are supported by Django?

Answers:

• Development Environment
• Administration GUI
• Multilingual system
• Object Relational Mapping (ORM)
• All of the mentioned

33. Respecting Django modularity, What is the correct file path for a template file named “index.html” in Questions app?

Answers:

• questions/index.html
• questions/templates/index.html
• questions/templates/index/index.html
• questions/templates/questions/index.html

34. Check all True facts about Django.
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Written in Python
• Desktop Application Framework
• Web Application Framework
• All of the above

35. Which option represents changing the last name of the user with id = 452 to “doe”?

Answers:

• user = User.objects.filter(id=452)
user[0].last_name = “doe”
user[0].save()
• user = User.objects.get(id=452)
user.last_name = “doe”
user.save()
• user = User.objects.filter(id=452)[0]
user.last_name = “doe”
user.save()
• All of the above

36. What is the exception raised if you are using POST against this function?
from django.views.decorators.http import require_http_methods
@require_http_methods([«GET», «POST»])
def my_view(request):

Answers:

• HttpResponseNotAllowed
• HttpResponseForbidden
• HttpResponseBadRequest
• No exception will be raised

37. Which of the following packages defines the function render_to_response?

Answers:

• django.views
• django.shortcuts
• django.contrib.templates
• django.contrib.shortcuts

38. Users can create Posts, You want to hide the author field and assign the currently logged in user to be the author how can you do it ?

Answers:

• [forms.py]
class PostForm(forms.ModelForm):
class Meta:
model = Post
exclude = (‘author’,)
[views.py]
def home(request, template_name=’post/home.html’):
if request.method == ‘POST’:
post_form = PostForm(request.POST) if post_form.is_valid():
post_form.save()
else:
post_form =PostForm(initial={‘author’: request.user})

• [forms.py]
class PostForm(forms.ModelForm):
author = forms.ModelChoiceField(queryset=User.objects.all(), required=True, widget=forms.HiddenInput())
class Meta:
model = Post
[views.py]
def home(request, template_name=’post/home.html’):
if request.method == ‘POST’:
post_form = PostForm(request.POST) if post_form.is_valid():
post_form.save()
else:
post_form = PostForm(initial={‘author’: request.user})

• [forms.py]
class PostForm(forms.ModelForm):
author = forms.HiddenInput() class Meta:
model = Post
[views.py]
def home(request, template_name=’post/home.html’):
if request.method == ‘POST’:
post_form = PostForm(request.POST) if post_form.is_valid():
post_form.save()
else:
post_form = PostForm(initial={‘author’: request.user})

• [forms.py]
class PostForm(forms.ModelForm):
author = forms.ModelChoiceField(queryset=User.objects.all(), required=True, widget=forms.HiddenInput())
class Meta:
model = Post
else:
else:
else:
[views.py]
def home(request, template_name=’post/home.html’):
if request.method == ‘POST’:
post_form = PostForm(request.POST) if post_form.is_valid():
post_form.save()
else:
post_form = PostForm()

39. Which of the following database is not supported by Django ORM?

Answers:

• Mysql
• Postgresql
• Mongodb
• Oracle

40. Which of the following are built-in signal provided by Django?

Answers:

• request_started
• pre_save
• m2m_changed
• pre_delete
• All of the above

41. Select all correct ways to add a message.
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• messages.add_message(request, messages.INFO, ‘Hello world.’)
• messages.append(request, messages.INFO, ‘Hello world.’)
• messages.info(request, ‘Hello world.’)
• messages.success(request, ‘Hello world.’)

42. What kind of relation is defined between models A and B by invoking ForeignKey(A) in the class definition for model B?

Answers:

• Many to one: each instance of A belongs to an instance of B
• One to many: each instance of B belongs to an instance of A
• One to one: each instance of A corresponds to a unique instance of B
• All of the above

43. Which of the following caching strategies can be implemented in Django?

Answers:

• File system caching
• Local-memory caching
• Using Memcached
• Database caching
• All of the above

44. Which of the following caching strategies are supported in Django? (check any that apply)
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• File sytem caching
• Proxy models
• Makemigrations
• In-memory caching

45. Which of the following is a possible usage of middlewares in Django?

Answers:

• Session management
• CSRF Protection
• Content Gzipping
• All of the above

46. Which view functions is not correctly defined for the following urlconf?
from django.conf.urls.defaults import *
urlpatterns = patterns(‘news.views’, (r’^users/(?P\d+)/(?P\w+)’, ‘user_profile’),
)

Answers:

• def user_profile(request, user_id, country):
user_id = user_id
country = country

• def user_profile(request,*args, **kwargs):
user_id = kwargs.get(‘user_id’)
country = kwargs.get(‘country’)

• def user_profile(request):
user_id = request.GET.post(‘user_id’)
country = request.GET.post(‘country’)

• def user_profile(request, user_id, **kwargs):
user_id = user_id
country = kwargs.get(‘country’)

47. For this template tag to work what does it do ?
{{ somevariable|cut:»0″ }}

Answers:

• Copy “0” into somevariable
• Cut the variable to the clipboard
• Apply cut filter with value value = “0” and arg = somevariable
• Apply cut filter with value value = somevariable and arg = “0”

48. Which of the following is true about Form and Model Form?

Answers:

• Forms created from forms.Form are manually configured.
• We use forms if the fields do not interact with model fields.
• If the form is going to be used to directly add or edit a Django model, we can use a ModelForm to avoid duplicating the model description.
• All of the above

49. How is the ManyToManyField represented in Django model form?

Answers:

• CharField
• ModelChoiceField
• ModelMultipleChoiceField
• Checkbox

50. Which of the following is NOT used to represent ManyToManyField in django model form? Check all that apply.
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Charfield
• ModelChoiceField
• ModelMultipleChoiceField
• Checkbox

51. If an instance of a form is named ‘form’ then, which attribute of form instance holds all validated form data?

Answers:

• form.is_valid
• form.cleaned_data
• form.clean_data
• form.data

52. Which form method binds the data in the URL and passed to the view?

Answers:

• GET
• POST
• Both of the above
• None of the above

53. What is the correct way to specify the fields to use in a Model Form?

Answers:

• Using fields attribute that specifies list of model fields in the form’s Meta class
• Using exclude attribute in the form’s Meta class
• Either 1 or 2
• None of the mentioned

54. How is it possible to create multiple forms on the same page?

Answers:

• Use multiple Model Form
• Use formset that include multiple Model Forms
• Adjust the view to create a single form from all the Model Forms
• All of the above

55. What command line can be used to load data into Django?

Answers:

• Admin.py loaddata
• Django-admin.py loaddata
• Djangoadmin loaddata
• Django-admin load data

56. Which types of users are allowed to login to the Django administration site?

Answers:

• Staff users
• Super users
• Super users and staff users
• All users

57. Which of the following url patterns is used to register admin urls?

Answers:

• url(r’^admin/’, include(admin.site.urls))
• url(r’^admin/’, include(admin.urls))
• url(r’^admin/’, include(admin))
• url(r’^admin/’, include(site.urls))

58. Which attribute is used to order the objects in django admin?

Answers:

• order
• order_by
• ordering
• ordered

59. Which of the following will not register a model «Test» to Django admin?

Answers:

• admin.site.register(Test)
• admin.site.register(Test, TestAdmin)
• admin(Test)
• @admin.register(Test)
class TestAdmin(admin.ModelAdmin):
pass

60. Which is the correct way to create a superuser from command line?

Answers:

• python manage.py create superuser
• python manage.py createsuperuser
• python manage.py superuser create
• None of the mentioned

61. Which of the following is NOT used as a server for django in production?

Answers:

• Mod_WSGI
• uWSGI
• Ansible
• Gunicorn

62. Which of the following is not True?

Answers:

• The contenttypes application in django can track all of the models installed in your Django-powered project.
• The flatpages application in django lets you store simple “flat” HTML content in a database.
• The site’s framework is a holding place for the domain names and “verbose” names of your Django-powered sites.
• Django does not support Unicode data everywhere.

63. Which option is false in order to get a Queryset of all entries which were published in 2006?

Answers:

• Entry.objects.all().filter(pub_date__year=2006)
• Entry.objects.get(pub_date__year=2006)
• Entry.objects.filter(pub_date__year=2006)

64. Which of the following is true for model field names?

Answers:

• A field name cannot be a Python reserved word
• A field name cannot contain more than one underscore in a row
• Both of the above
• None of the above

65. What is the correct way to Abstract Model class?

Answers:

• Add abstract=True in Meta class
• Add field name abstract=True
• Inherit from Abstract
• Override the abstract method

66. Which is the correct way to allow empty value in CharField?

Answers:

• models.CharField(max_length=10)
• models.CharField(max_length=10, blank=True)
• models.CharField(max_length=10, null=True)
• models.CharField(max_length=10, blank=True, null=True)

67. What is the table name for a model named Choice in the application?

Answers:

• choice_question
• questionchoice
• choicequestion
• question_choice

68. Which of the following statements is true about the QuerySet select_related() method?

Answers:

• Returns a QuerySet that will “follow” foreign-key relationships, selecting additional related-object data when it executes its query.
• Returns a QuerySet that will automatically retrieve, in a single batch, related objects for each of the specified lookups.
• Returns a new QuerySet containing objects that do not match the given lookup parameters.
• None of the mentioned

69. What is the correct way to insert csrf token for forms in Django template?

Answers:

• <form action=»» method=»post»>{% csrf_token %}
• {% csrf_token %}<form action=»» method=»post»>
• <form action=»» method=»post» {{csrf_token }}>
• <form action=»» method=»post»></form>{% csrf_token %}

70. Which decorators are used to restrict authentication of users?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• @permission_required
• @is_authenticated
• @user_passes_test
• @permissions
• @login_required

71. Session framework in Django will _____ data on server side?

Answers:

• Pass
• Store
• Push
• Send

72. What does setting SESSION_COOKIE_SECURE = True do?

Answers:

• Ensures cookie can be sent on HTTP connection only
• Ensures cookie can be sent on HTTPS connection only
• Ensures cookie can be sent on any connection
• Disables cookie

73. Which Django core function can be used to send an email?

Answers:

• django.core.mail.send_mail
• django.core.email.send_mail
• django.core.mail.send_email
• None of the mentioned

74. Which of the following is not true about testing?

Answers:

• Separate, blank databases are created for tests.
• The command used to run all unit tests is
./manage.py test —all
• Django’s unit tests use a Python standard library module called unittest
• We can use a custom name for the test database by specifying NAME in the TEST dictionary in settings.

75. What is the name of the command line tool that Django provides for managing a newly created project and its applications?

Answers:

• pip
• manage.py
• django­admin.py
• easy_install

76. Using a template tag you tried to load a templatetag as in {% load poll_extras %} and it failed, what could be the problem ?

Answers:

• You used the load in the wrong place of the page
• You passed the limit of template tags
• The app that contain the template tag is not in INSTALLED_APPS
• All of the above

77. Which template command makes a custom template tag/filter available in template?

Answers:

• {% load %}
• {% include %}
• {% extend %}
• None of the mentioned

78. Which command runs all tests in a Django project?

Answers:

• python manage.py runalltests
• python manage.py test
• python manage.py test —all
• None of the mentioned

79. Which of the following is true about generators?

Answers:

• Generators must contain a previous statement
• Generators must contain a yield statement
• Generators must contain a next statement
• All of the above

80. What is true about the management command collectstatic?

Answers:

• Takes all of the static files of your project and puts them in the folder specified in STATIC_ROOT so they can be served in production.
• Collect all static files and display the count.
• Both 1 and 2
• None of the mentioned

81. Which of the following is the correct way to check if a request uses HTTP POST method?

Answers:

• request.is_post() == True
• request.METHOD == ‘post’
• request.method == ‘POST’
• HttpRequest.POST

82. Which of the following is not a layer in Django?

Answers:

• Models
• Views
• Templates
• Controller
• None of the above

83. Django is written in

Answers:

• Python
• C
• C++
• Python and C

84. Which of the following are valid built-in signals provided by Django?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• request_started
• pre_saved
• m2m_changed
• pre_modified

85. How can you access a variable in template which is passed from view? Suppose the variable name is object.

Answers:

• {object}
• {{object}}
• {% object %}
• None of the mentioned

86. Which query includes a shirt with size 40?

Answers:

• Shirt.objects.filter(size__gt=40)
• Shirt.objects.count(size__lte=40)
• Shirt.objects.filter(size==40)
• Both 1 and 2
• Both 2 and 3

87. How would you iterate through a list called my_list in template ?

Answers:

• {% for x in my_list %} {% endfor %}
• {% items in my_list %} {% items %}
• {% iterate my_list as item %} {% enditerate %}
• {% while my_list %} {% endwhile %}

88. Which data structure is used to pass context values from views to template?

Answers:

• List
• Tuple
• Dictionary
• Set

89. Which template tag is used to add another template to the current one?

Answers:

• base
• lower
• join
• extend
• include

90. Which of following statement is true to get a Queryset of all Entries which were published before 2006?

Answers:

• Entry.objects.filter(pub_date__year__lte=2006)
• Entry.objects.all().filter(pub_date__year__gte=2006)
• Entry.objects.get(pub_date__year__lt=2006)
• Entry.objects.get(pub_date__year__in=2006)

91. What is the exception raised when a duplicate value is used in unique field while inserting a record?

Answers:

• ValidationError
• IntegrityError
• ObjectDoesNotExist
• FieldError

92. How would you check if a list my_list is empty or not in template ?

Answers:

• {% if my_list %} {% endif %}
• {% if my_list|length > 0 %} {% endif %}
• Both 1 and 2
• None of the mentioned

93. What is the exception raised when for this query Entry.objects.filter(blog_id=4)?

Answers:

• SyntaxError
• MultipleObjectsReturned
• MultipleModelReturned
• TypeError