Хотите пройти тесты на Upwork на хороший результат?
Подавайте заявку и мы поможем Вам это сделать!

Do You want to pass tests on Upwork with good scores?
Leave the request and we will help You to do that!

Google AdWords Test 2018 (Top 20%)

Мы не гарантируем правильность всех предоставленных ответов.


43 Test Questions:

1. At which of the following levels may a daily budget be set?

Answers:

• Keyword
• Campaign
• AdWords Account

2. In an Adwords ad, how many characters is the display URL limited to?

Answers:

• 28
• 30
• 35
• 40

3. In the above ad, how can you make visitors reach hairlosscentral.com/signup?

Answers:

• By adding hairlosscentral.com/signup in the ad copy
• By changing the display URL to hairlosscentral.com/signup
• By changing the destination URL to hairlosscentral.com/signup
• By hyper linking the ad title to hairlosscentral.com/signup

4. The term for the number of impressions an ad has accrued in relation to the rest of the active ads within the same ad group is:

Answers:

• Ad Impression Rate (%)
• Ad Served Percentage (%)
• Ad Delivery Rate (%)
• Ad Impression Accrual Rate (%)

5. What is the AdWords related term for the following?

“The total number of unique users who will be served your ad over a specific period of time”

Answers:

• Campaign viewers
• Demography
• Audience
• Reach

6. What is the correct way of calculating the CTR (Clickthrough rate):

Answers:

• The number of impressions your ad receives divided by the number of clicks it receives
• The number of clicks your ad receives divided by its cost per click
• The number of clicks your ad receives divided by its unique visitors
• The number of clicks your ad receives divided by its number of impressions

7. Your maximum CPC (Cost per click) is $0.70. If your ad receives two clicks, one costing $0.10 and the other costing $0.60, what would your average CPC for those clicks be?

Answers:

• $0.30
• $0.35
• $0.50
• $0.55

8. Which statistic does Google report on to show you how well your campaign is performing in terms of successful conversions?

Answers:

• Conversions/ Cost per click (%)
• Impressions/Conversions (%)
• Cost/Conversion

9. Which of the following statements about an Ad group is correct?

Answers:

• Ad groups only apply to the search network
• You cannot set prices for individual keywords within an Ad group
• An ad group contains one or more ads

10. What is the maximum duration for which a Change history report can be generated by using the Reporting and Tools feature?

Answers:

• This month
• Last 2 years
• Last 5 years
• Last 1 year
• Last month

11. Which factors are directly impacted by increasing the Adwords ad budget?

Answers:

• Ad Impressions
• Clicks on the ad
• Ad position
• The CPC (cost per click)

12. Which of the following statements with regard to AdWords settings are correct?

Answers:

• Increasing the budget leads to an increase in the CTR (Clickthrough rate).
• Targeting smaller regions through ads can result in more relevant ads with higher clickthrough rates.
• Targeting smaller regions through ads results in fewer impressions.
• Choosing specific keywords will result in higher clickthrough rates.

13. Is it possible for you to limit the number of impressions you will allow per month for a particular campaign on Google Display Network?

Answers:

• Yes
• No

14. Is it possible to set a maximum CPC (cost per click) at the Ad group level?

Answers:

• Yes
• No

15. What is the primary reason for increasing the CPC (cost per click)?

Answers:

• To increase ad Impressions
• To hike the ad budget
• To increase Ad position

16. State whether true or false.

Given that the cost of the bid is kept constant, a keyword’s Quality Score for Google and the search network is directly proportional to its ad position.

Answers:

• True
• False

17. State whether true or false.

If you run out of characters in your AdWords ad, the display URL field can be used as another line of ad text.

Answers:

• True
• False

18. Which of the following is not a part of the “Tools and Analysis” Feature of Google AdWords:

Answers:

• Change history
• Conversions
• Google Analytics
• Website Optimizer
• Google AdSense

19. If your keyword is “reading books” and you would like to ban the ad from people looking for downloadable books, how would your keyword be submitted to AdWords?

Answers:

• reading books -downloadable
• reading books *downloadable
• reading books (downloadable)
• reading books

20. Keyword matching options determine which Google searches can trigger your ads to appear. Which of the following searches could trigger an ad for the keyword “online course” using Broad Match settings?

Answers:

• Online
• Course
• ecourse
• Cheap online course

21. Which of the following statements about the Adwords Ad variations feature are correct?

Answers:

• Ad variations may constitute ads from different ad groups
• Ad variations may constitute ads from different keywords
• Ad variations are a good way to see how different versions of an ad perform
• Ad variations are multiple versions of an ad for a single product or service

22. What does the “Conversions (many-per-click)” value represent?

Answers:

• The number of view-through conversions.
• The number of conversions counted on the 60-day lookback.
• Conversions (many-per-click) count a conversion every time a conversion is made within 30 days following an AdWords ad click.
• There is no such statistic.

23. Which of the following will NOT happen if the view-through conversion window is set to 14 days in the Google AdWords account?

Answers:

• The view-through conversions that occur after 14 days will be discarded.
• The Click conversions will still be counted on the standard 30-day lookback.
• This setting will not impact view-through conversions which have already been recorded.
• The view-through conversions that occur before 14 days will be discarded.

24. Google AdWords does not accept an Ad copy that includes:

Answers:

• excessive capitalization
• product price
• incorrect grammar
• numerals

25. What happens when you turn on frequency capping for a campaign?

Answers:

• It limits the number of times your ads appear on the search network.
• It limits the number of times your ads appear on the content network and search network.
• It limits the number of times your ads appear to the same unique user on the content network.
• It limits the advertising cost to the campaign’s daily budget.

26. State whether true or false.

If your Adwords ad attracts a higher CTR (Clickthrough rate), it will lead to an improved ad position.

Answers:

• True
• False

27. State whether true or false.

Negative keywords cannot be applied to a whole Ad group?

Answers:

• True
• False

28. On which page of the Google search results would an Adwords Ad triggered by a keyword with an Average Position (Avg. Pos.) of 9-16 generally appear?

Answers:

• The first page
• The second page
• The third page
• The fourth page

29. While using Geo-Targeting to target your ad to specific people, which of the following parameters can be targeted?

Answers:

• The person’s country
• The person’s language preference
• The continent in which the person lives

30. Keyword matching options determine which Google searches can trigger your ads to appear. Which of the following searches could trigger an ad for the keyword “Online course” using Exact Match settings?

Answers:

• Cheap Online course
• Course
• Online course
• ecourse

31. Which of the following statements about Ad rotation in Google AdWords is correct?

Answers:

• Rotation is always done evenly and all rotated ads within a campaign get equal exposure.
• Rotation may be based on the CTR (click through rate).
• Ad rotation is not available on the Google content network.

32. The Google Ad placement feature allows you to choose locations on the Google content network where your ad can appear. Which of the following can be selected as an area for the ad to appear?

Answers:

• An entire website
• A selection of pages from a website
• An individual ad unit on a single page

33. State whether true or false.

A CPM pricing model means advertisers pay for impressions received.

Answers:

• True
• False

34. Which of the following statements about Adwords Ad Scheduling are correct?

Answers:

• It allows you to control the days on which ads should appear.
• It allows you to control the time at which ads should appear.
• It allows you to raise or lower your bids for a campaign at certain times of the day.
• It allows you to change the countries being targeted at certain times of the day.

35. With regard to AdWords, what is a Placement?

Answers:

• The cost of having your ad placed in number one position amongst the Adwords advertisers vying for the same keyword
• An ad placed for a definite period of time irrespective of how it will perform over the period
• Any website or other ad position on the Google content network where you would like to see your ads appear
• An automatic feature that allows you to retain your ad’s position by constantly changing your CPC

36. Which of the following statements about campaign dates is correct?

Answers:

• It is not possible to specify a campaign start date and end date in the same campaign.
• By default, AdWords pre-sets the campaign start date with today’s date.
• You cannot pause the campaign midway if an end date has been specified.

37. Which of the following statements about Campaign Negative Keywords are correct?

Answers:

• Negative keywords contain a ‘#’ in front of the keyword.
• The use of Negative keywords reduces your CPC (Cost per click).
• You can prevent entire campaigns from showing on a certain query by applying negative keywords to them.
• You can prevent entire campaigns from showing in a particular country on a certain query by applying negative keywords to them.

38. Which of the following is not a part of the “Tools” Feature of Google AdWords:

Answers:

• Change history
• Conversions
• Google Analytics
• Google AdSense

39. Why is the Actual cost-per-click (CPC) sometimes less than the CPC you have specified for a keyword?

Answers:

• Because Adwords applies a discount on the total billed clicks for high budget campaigns
• Because Adwords applies a discount on the total billed clicks for less popular keywords
• Because AdWords gives you the lowest possible price in order for you to maintain your ad’s position
• Because Adwords is applying a discount on the total billed clicks displayed on the content network

40. This question is based upon the figure shown below
Which of the given ads violate Google AdWords policies?

Answers:

• 1 and 2
• 2 and 3
• 1 and 3
• 1, 2 and 3

41. Choose the correct statement regarding Google AdWords advertising policies

Answers:

• Google allows Flash ads that don’t support the clickTAG variable.
• Google doesn’t allow the specific tracking of user interactions that don’t involve clicks.
• Display Ads may contain screenshots of Google AdWords text ads
• Adwords Ads may include code that generates or uses random numbers.

42. Choose the incorrect statement:

Answers:

• You’ll need to make at least one campaign before you can create ads in your account.
• If you’ve set up a campaign and you want to use the same settings for a fresh campaign, you can load the settings from your existing campaign into your new campaign.
• Ad scheduling and ad delivery method options are available in Search Network only (Standard) campaign
• It is possible to create a mobile-optimized ad with a message, display URL, and landing page specifically for mobile devices.

43. Choose the incorrect statement:
Policies regarding Restricted Content

Answers:

• cover content that is sometimes legally or culturally sensitive.
• May require that the advertisers for adult oriented content may need to meet additional requirements before their ads are eligible to run.
• May require that while promoting alcoholic beverages, the ad should not imply that drinking alcohol can improve social, sexual, professional, intellectual, or athletic standing.
• Do not apply to matchmaking sites

44. You have a $75 daily maximum and have automated the campaign. You want to receive a notification when spending hits $40. Which option below will you need?

Answers:

• Use an automated rule to send an email alert when the campaign hits $60
• Use an automated rule to send an email alert when the campaign hits $35
• Use an automated rule to send an email alert when the campaign hits $40
• Use an automated rule to send an email when the campaign hits $20
• A&B

45. What are the advantages of google expanding their Text Ads? (check all that apply)

Answers:

• Two headline fields
• A single, expanded description field
• Two optional ”Path” fields, used in the ad’s display URL
• A display URL that uses your final URL’s domain
• All of the Above

46. How do you showcase your business’ offerings in detail, so that people can find what they want more quickly through your ad?

Answers:

• Callout
• Seller ratings
• Consumer ratings
• None of the above

47. What kind of dynamic ads allow you to adjust size and format to fit in available ad spaces?

Answers:

• Responsive ads
• Auto ads
• Re-insertion ads
• None of the above

48. In most cases, seller ratings only show when a business has a composite rating of 3.5 stars or higher, and how many unique reviews?

Answers:

• 100 unique reviews
• 120 unique reviews
• 130 unique reviews
• 150 unique reviews

49. How do you choose the most you are willing to pay for a click on your ad?

Answers:

• ECPC
• CPA
• Max. CPC
• Max. PPC

50. There are three most popular types of RLSA list which are the general site visitors, recent converters, and?

Answers:

• Recent abandoners
• Recent visitors
• Recent converters
• None of the above

51. Which Google campaign lets you show ads to people who’ve visited your website or used your mobile app?

Answers:

• Retargeting
• Remarketing
• Dynamic marketing
• None of the above

52. For target CPA and target R0AS bid strategies, what is the only device bid adjustment that can be used?

Answers:

• Decrease of 100%
• Increase of 100%
• Increase of 10%
• Decrease of 10%

53. Which search shows ads that are an exact match or close variation of your keyword?

Answers:

• Broad match
• Broad match modifier
• Broad match phrase
• All of the above

54. Which automated bidding strategy is possible to set ad scheduling bid adjustments?

Answers:

• Target ROAS
• Target CPA
• Maximize clicks
• Ad scheduling

55. Which of the following aren’t allowed when running a remarketing campaign?

Answers:

• Use a remarketing list that targets an overly narrow or specific audience.
• Use a remarketing list created via DoubleClick’s remarketing feature.
• Use or associate PII with remarketing lists
• All of the above
• None of the above

56. Google forwarding numbers are currently available in which of the following countries?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Japan
• Brazil
• Portugal
• None of the above

57. Is a bid strategy that automatically adjusts your manual bids for clicks that seem more likely to lead to a sale or conversion on your website?

Answers:

• ECPC
• ECPA
• ECPM
• All of the above

58. What is the most probable reason your remarketing ad isn’t showing

Answers:

• Remarketing lists is less than 100 users
• Remarketing list is less than 24 hours
• All of the above
• None of the above

59. How would you improve your chances of showing sitelinks?

Answers:

• Keep sitelink text short
• Add the maximum amount of sitelinks
• Improve the Quality Score of your keywords
• All of the above

60. Which factors doesn’t determine your Quality Score?

Answers:

• CTR
• Ad
• Landing page
• None of the above

61. New keywords automatically get a Quality Score of how much?

Answers:

• 10
• 0
• –
• All of the above
• None of the above

62. Which of the following is a score that is based on your bid, auction-time measurements of expected CTR, ad relevance, landing page experience, and the expected impact of extensions and other ad formats?

Answers:

• Page Rank
• CPC
• Ad Rank
• Ad position

63. Which insights are readily available on the home tab:

Answers:

• Recommendations for increasing traffic by adding new keywords
• Disabled keywords, ad groups, and/or campaigns
• Good quality, but low traffic keywords
• Keywords below the first page bid
• All of the above

64. How are null quality scores designated in Adwords table?

Answers:

• 0
• –
• “None”
• All of the above
• None of the above

65. The following can be found in Shared library except one?

Answers:

• Audiences
• Bid strategies
• Budgets
• Business data
• None of the above

66. You recently launched a mobile app and now you would like to increase user engagement and understand what’s happening on the app (Check all that apply):

Answers:

• Setup In-App tracking so you understand what your users are doing on your app
• Set up a deep link that takes people to the add friends part of the app to encourage engagement
• Create an adword campaign designed to pull users back into the app
• It’s too late, move on to the next big idea
• A,B & C

67. Which of the following are view types of data within Adwords Report Editor?

Answers:

• Table view
• Line Chart
• Pie Chart
• A & B
• All of the above

68. What kind of insights can be gained from a multi-channel funnel in adwords:

Answers:

• Which channels and keywords initiate the sales cycle
• Which channels and keywords interested customers interacted with before the sale
• Which channels and Keywords Tend to help Close Sales
• A&B
• Answers 1, 2 and 3

69. The following helps improve ad position except one?

Answers:

• Increase your bid
• Increase Page Rank
• Improve ad quality
• Search Network

70. By using which feature can you show your ad on certain days or during business hours?

Answers:

• Location Targeting
• Ad scheduling
• During business hours
• All features

71. Your company sells high-end custom furniture and your director has asked you for an understanding of the sales cycle. Which option below will you need?

Answers:

• Hire a 3rd party vendor to create a custom solution
• Top conversion paths report
• The Path Length report
• Time Lag Report
• none of the above

72. Which of the following will not typically lead to a higher quality Ads?

Answers:

• Lower cost
• Avg. cost
• Better position
• All of the above
• None of the above

73. Which 3 of the following are examples of inappropriate or offensive content as per Google Adwords policies:
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• political campaigns,
• racial discrimination,
• hate group paraphernalia,
• graphic crime scenes
• sale or trade of pet animals,
• ads using religious language

74. Which of the following are not allowed in Google AdWords Ads:
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• collecting donations
• making misleading or unrealistic claims regarding weight loss
• failing to display tax or licence numbers contact information, or physical address where relevant; making offers that aren’t actually available
• omitting or obscuring charges associated with financial services such as interest rates, fees, and penalties

75. Choose the incorrect statement:
Policies regarding Restricted Content

Answers:

• Do not apply to matchmaking sites
• May require that while promoting alcoholic beverages, the ad should not imply that drinking alcohol can improve social, sexual, professional, intellectual, or athletic standing.
• May require that the advertisers for adult oriented content may need to meet additional requirements before their ads are eligible to run.
• cover content that is sometimes legally or culturally sensitive.

76. Choose the correct statement regarding Google AdWords advertising policies

Answers:

• Adwords Ads may include code that generates or uses random numbers.
• Display Ads may contain screenshots of Google AdWords text ads
• Google doesn’t allow the specific tracking of user interactions that don’t involve clicks.
• Google allows Flash ads that don’t support the clickTAG variable.

77. Choose the incorrect statement:

Answers:

• You’ll need to make at least one campaign before you can create ads in your account.
• If you’ve set up a campaign and you want to use the same settings for a fresh campaign, you can load the settings from your existing campaign into your new campaign.
• Ad scheduling and ad delivery method options are available in Search Network only (Standard) campaign
• It is possible to create a mobile-optimized ad with a message, display URL, and landing page specifically for mobile devices.

78. Which of the following are not allowed when running a remarketing campaign?

Answers:

• Using a remarketing list that targets an overly narrow or specific audience
• Using a remarketing list created via DoubleClick’s remarketing feature
• Using or associating PII with remarketing lists
• All of the above
• None of the above

79. Sometimes Google may include labels to disclose personalized advertising to users, and may display to users which remarketing lists they’re on. What is this label called?

Answers:

• In-ad notice
• In-market notice
• In-target notice
• None of the above

80. How are Null Quality Scores designated when there aren’t enough impressions or clicks to accurately determine a keyword’s Quality Score?

Answers:

• 0
• Null
• —
• —

81. Seller ratings stars are available to Google searchers in which of the following countries?

Answers:

• USA, UK, New Zealand, Australia
• USA, UK, New Zealand, Australia, Germany, Japan, France
• USA, UK, New Zealand, Australia, Germany, Japan, France, Netherlands, Brazil, Italy, Spain, Canada, India
• USA, UK, New Zealand, Australia, Germany, Japan, France, Netherlands, Brazil, Italy, Spain, Canada, India , South Africa

82. After creating a campaign for a fruit juice company, how would you organize your ad groups? Select all that apply.
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Apple Juice
• Orange Juice
• Grape Juice
• Mangos
• No need since fruit juice is such a broad term

83. Higher quality ads can lead which of the following? to average costs, 2nd page ad positions, and more SEO success.

Answers:

• Lower CPCs
• Higher ad positions
• Lower first page bid estimates
• Eligibility for ad extensions
• All of the above

84. The list below relates to sensitive interests that can’t be used by Adwords to target ads to users or promote products or services. Which is not part of this category?

Answers:

• Health conditions, health issues related to intimate body parts or functions
• Sexual orientation
• Devices intended to prevent pregnancy
• All of the above
• None of the above

85. Which of the following are different types of attribution models? Check all that apply.
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• First click
• Middle click
• Time enhanced
• Position based
• Non linear

86. How do you find out who’s bidding on your keywords and if your competitors are doing it any better?

Answers:

• Reach and frequency report
• Auction insights report
• Customized tables and charts report
• Ad group and campaigns report
• Clickthrough Rate (CTR) report

87. Adwords requires you to update your product data for shopping campaigns every:

Answers:

• 60 days
• 90 days
• 120 days
• 15 days
• 30 days

88. What metrics do google factor in when it comes to in-market audiences?

Answers:

• The content of sites browsed or scanned
• The proximity and frequency of visits to a page or site
• Account clicks on related ads
• Subsequent conversions
• All of the above

89. Your local butcher shop owner is ready to go high-tech and understands the need for a mobile strategy. Which strategies apply? Select the correct option/s.

Answers:

• Ensuring your client has a responsive website
• Setting up mobile bid adjustments so the ads have a better chance of being seen by mobile users
• Taking advantage of micro moments and creating a strategy so the butcher shop can succeed
• Setting up mobile ad targeting
• All of the above

90. Which of the following is an AdWords Smart Bidding strategy that sets bids to help get as many conversions as possible?

Answers:

• Target CPC
• Target CPA
• Enhance CPA
• Target CPE

91. Which of the following will not typically lead to higher quality Ads?

Answers:

• Lower cost
• Avg. cost
• Better position
• All of the above
• None of the above

92. Which bid strategy that automatically adjusts your manual bids for clicks is more likely to lead to a sale or conversion on your website?

Answers:

• ECPC
• ECPA
• ECPM
• All of the above

93. Which of the following allows ads with close variations in any order to show, but does not allow synonyms to show?

Answers:

• Broad match
• Broad match modifier
• Broad match phrase
• All of the above

94. Which of the following are key benefits of smart bidding?

Answers:

• Wide range of contextual signals
• Transparent performance reporting
• Flexible performance controls
• All of the above

95. The most that you’ll pay is what’s minimally required to hold your ad position and any ad formats that are shown with your ad?

Answers:

• ECPC
• CPC
• Actual CPC
• Avg. CPC

96. What is the headline limit for expanded text Ad?

Answers:

• 20
• 30
• 40
• None of the above

97. Enhance CPC targets the cost per conversion, Target CPA uses your Max. CPC bid to target conversions.

Answers:

• True
• False
• Neither

98. If the keyword is “women’s hat”, which search does broad modifier target?

Answers:

• Buy ladies hats
• Hats for women
• Hot ladies cap
• All of the above

99. AdWords shows your extensions depend on a number of the following factors except one.

Answers:

• Ad rank
• Ad position
• Other extensions
• Number of factors
• None of the above

100. What is the default match type to which keywords are assigned?

Answers:

• Broad match
• Broad match modifier
• Broad match phrase
• All of the above

101. If ECPC uses your max CPC bid to target conversion, CPA targets which of the following?

Answers:

• Cost per impression
• Cost per ad cost
• Cost per conversion
• None of the above

102. Your client, a helicopter skiing resort in British Columbia, Canada, finds that their current campaign is too broad. Which long-tail keyword strategy could be employed to help them get in front of their customer base?

Answers:

• Tell your client that they’ll never make the top search since “skiing” is such a competitive search term
• Advise your client to focus on “British Columbia” as it is more specific
• Advise your client to focus on “Helicopter Skiing in British Columbia” as it is more specific
• Advise your client to focus on “Helicopter Skiing Resorts in Canada” as it is most specific

103. There has been a dramatic increase in clicks on a particular campaign, insight into the metrics?

Answers:

• Campaigns->Dimensions->View-»Convertible Clicks
• Campaigns->Dimensions->View->Paid & Organic
• Campaigns->Dimensions->View->Free Clicks
• Campaigns->Dimensions->View->Top Hovers
• There is no specific report to pull for this metric

104. What is the average amount you would like to pay for a conversion?

Answers:

• Enhance CPC
• Avg CPC
• Target CPA
• All of the above

105. For target CPA and target ROAS bid strategies, the only device bid adjustment that can be used is an increase of 100%.

Answers:

• True
• False
• Neither

106. How would you successfully track telephone calls?

Answers:

• Track calls made directly from call-only ads or call extensions used in your ads.
• Import call conversions that you track in another system into AdWords.
• Clicks on a number on your mobile website.
• Calls to a phone number on your website.
• All of the above

107. There are many ways to remarket in Google Adwords, but which one doesn’t belong to the list below?

Answers:

• Standard remarketing
• Dynamic remarketing
• Email-list remarketing
• All of the above
• None of the above

108. What is the minimum amount of active visitors or users required for Google Search Network remarketing lists?

Answers:

• 100
• 1000
• 30
• None of the above

109. What is the minimum amount of active visitors or users required for the Google Display Network remarketing lists?

Answers:

• 100
• 1000
• 30
• None of the above

110. Remarketing lists for search ads are only available for which types of campaigns?

Answers:

• Search Network only – All features
• Search Network only – Dynamic Search Ads
• All of the above
• None of the above

111. Which is the best type of remarketing to target people that have visited your website and looked at a specific product?

Answers:

• email list retargeting
• Remarketing for mobile apps
• Dynamic Retargeting
• Video Retargeting
• A & D

112. Which of the following is not a supported feed in dynamic remarketing?

Answers:

• UTF-8
• UTF-16
• UTF-7
• All of the above
• None of the above

113. Which Adwords feature/s use the personalized advertising tool?

Answers:

• Affinity audiences
• In-market audiences
• Similar audiences
• All of the above
• None of the above

114. This is a powerful tool used in Google remarketing that works by employing online user data to target users with more relevant advertising content.

Answers:

• Individualised advertising
• Unique advertising
• Personalised advertising
• None of the above