Хотите пройти тесты на Upwork, но не хотите тратить свое время?
Подавайте заявку и мы пройдем тесты на Upwork вместо Вас!

Do You want to pass tests on Upwork but not want to waste Your time?
Leave the request and we will pass tests on Upwork instead of You!

Joomla Test 2017

Share on RedditPin on PinterestEmail this to someoneShare on TumblrShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on VK

Мы не гарантируем правильность всех предоставленных ответов.
Возможно, с данными ответами Вы сможете пройти тест на TOP-30.
Подавайте заявку и мы пройдем этот тест на оценку TOP-10 вместо Вас!


126 Test Questions:

1. What is implemented in the PHP file of a plugin?

Answers:

• Use the $mainframe object to register a function with an event.
• Use the JPlugin class to register a function with an event.
• Extends class JPlugin and overrides the appropriate function with the event.

2. Given below is the structure of view articles in the com_content component:

/components
/com_content
/views
/articles
/tmpl
default.php
form.php
view.html.php

To override the layout for the articles view in a template, what is the correct folder structure?

Answers:

• /templates /[template] /html /com_content /articles default.php form.php
• /templates /[template] /html /com_content /articles /tmpl default.php form.php

3. With the “Mass Mail” tool, which of the following number of recipients can be selected?

Answers:

• Multiple users in system
• A single user in system
• Multiple groups
• A single group

4. In the User Manager, what are the Public Back-end User groups?

Answers:

• Publisher, Manager, Author, Editor, Administrator, and Super Administrator
• Publisher, Manager, Administrator, and Super Administrator
• Manager, Administrator, and Super Administrator
• Administrator, and Super Administrator

5. From which package are the classes (i.e JSite, JAdministrator and JInstallation) which make up the Joomla CMS application extended?

Answers:

• Installer
• Application
• Template
• Database

6. In the Article Manager, what is an article managed by?

Answers:

• Section ID
• Category ID
• Section ID and Category ID
• Article ID

7. In the User Manager, what are the Public Front-end user groups?

Answers:

• Registered, Manager, Author, Editor, and Publisher
• Registered, Author, Editor, and Publisher
• Registered, Editor, and Publisher
• Registered and Publisher

8. Which articles can the frontpage view display?

Answers:

• Articles from any section and category
• Articles restricted to just a few sections and categories
• Only static item contents

9. What is the root object that Joomla framework has inherited?

Answers:

• JObject
• Object
• JoomlaObject
• JoomlaGenericObject

10. In the Content Manager, is there any relationship between the 3-tier organization level for articles and the structure of the menus on your site?

Answers:

• Yes. The structure menus depend on the 3-tier organization level.
• No. Your site can have any menu level.

11. Which extension can be used to build a download system using Joomla?

Answers:

• Fireboard
• Community Builder
• Docman
• Joom!Fish

12. There is a method in the application called _______,
which triggers events in the global event dispatcher, notifying the relevant listeners.
It is a pass-through method for the JEventDispatcher ____ method.

Answers:

• triggerEvent()/trigger()
• egisterEvent()/register()
• triggerEvent()/register()

13. Which creational pattern is used by Joomla classes, particularly for database access?

Answers:

• Abstract Factory Pattern
• Singleton Pattern
• Builder Pattern
• All of these

14. Which of the following commands is used to get a model in the controller.php file of a component?

Answers:

• $model = JRequest::getModel(‘register’)
• $model = getModel(‘register’)
• $model = $this->getModel(‘register’)
• $Model = JModel::getModel(‘register’)

15. In the User Manager, what’s the step of registration after ‘submit user information’?

Answers:

• Wait for the system’s approval
• Check email and activate account
• No further step is required. The account is automatically activated.
• It depends on the “User Settings”. The account may be enabled automatically or the user may have to activate it.

16. How will you create a poll and display it on Frontpage?

Answers:

• Create a poll item in the component Poll and select the poll in the module Poll.
• Create a poll item in the component Poll and select the option “Show on Frontpage”.
• Create poll in the module Poll.
• Create a poll item in the component Poll. Create a menu item pointing to that poll.

17. Which is incorrect about MD5 hash values with regard to their usage in Joomla?

Answers:

• Each password in Joomla is stored as an MD5 hash value.
• It stands for message-digest algorithm 5.
• The length of the number for MD5 is a 128-bit hash code.
• None of these.

18. Does Joomla allow you to create your own routing mechanism?

Answers:

• Yes
• No

19. We have a module named “mod_module1” which has the structure:

-mod_module1
—mod_module1.php
—mod_module1.xml
—helper.php
—tmpl
—–default.php

How do you overwrite the output of a standard Joomla module?

Answers:

• Overwrite the appropriated style method in the file [template]/html/module.php.
• Overwrite the module layout in the file [template]/html/mod_module1/tmpl/default.php.
• Overwrite the module layout in the file [template]/html/mod_module1/default.php.
• Module output cannot be overwriten in the template.

20. To which of the following does the path constant link the XML-RPC Web service folder?

Answers:

• JPATH_XML_RPC
• JPATH_XMLRPC
• JPATH_ROOT
• JPATH_BASE

21. How do you define a filename.css file in your component to load into the head tag by Joomla?

Answers:

• $doc =& JFactory::getDocument(); $doc->addStyleSheet($url);
• $doc =& JFactory::getDocument(); $doc->addStyle($url);
• $doc =& JFactory::getDocument(); $doc->addCSS($url);

22. In the User Manager, what is the difference between the Author and the Editor groups?

Answers:

• The Author group allows a user to edit their own content. The Editor can edit any content.
• The Author group allows a user to submit new content. The Editor cannot submit new content.
• The Author group allows a user to edit any content. The Editor can edit only their own content.

23. Which option will you select to find unpublished articles?

Answers:

• Component manager
• Module manager
• Article manager
• None of these

24. Which of the following files does the “/includes” directory contain?

Answers:

• application.php
• defines.php
• framework.php
• All of these

25. True or False:
Joomla does not provide the capability to include a podcast.

Answers:

• True
• False

26. What is a Module?

Answers:

• A Module is a mini-application that renders the main body of the page.
• A Module is a smaller Extension typically used for rendering a small element that is displayed across multiple pages. — ставить это и помечать
• A Module is a section of the code that runs when a pre-defined event happens within Joomla.
• A Module controls the way the content of a web site is displayed.

27. How will you make Joomla 1.0x extensions work with Joomla 1.5?

Answers:

• Joomla 1.0x extensions work well with Joomla 1.5 by default
• Joomla 1.0x extensions cannot work with Joomla 1.5 by default
• Enable the Legacy mode on the “Global Configuration”
• Enable Legacy plugin

28. Which option will you choose to set the site metadata for the installed website?

Answers:

• Global Configuration
• Module Manager

29. Which of the following functions is used to list a folder in a format suitable for tree display?

Answers:

• JFolder::listFolde
• JFolder::listFolderTree
• JPath::listFolde
• JPath::listFolderTree

30. What can you not do with the Media Manager?

Answers:

• Upload files
• Delete files/folders
• Rename files/folders
• Create folders

31. In the User Manager, which Public Back-end User group(s) can access “Global configuration”?

Answers:

• Super Administrator
• Administrator
• Manager
• System

32. What is the output format of the documentation created using PHPDocumentor?

Answers:

• PDF
• CHM (compiled HTML)
• XML
• All of these.

33. $editor =& JFactory::getEditor();
echo $editor->display(‘content’, $this->content, ‘550’, ‘400’, ’60’, ’20’, false);
How do you get the content from the editor (containing line breaks and paragraphs)

Answers:

• $content = JRequest::getVar(‘content’, ”, ‘post’, ‘string’, JREQUEST_ALLOWRAW);
• $content = JRequest::getText(‘content’, ”);
• $content = $editor->getContent(‘content’);
• $content = JRequest::get(‘content’);

34. How do you add custom html code to head section?

Answers:

• global $mainframe; $mainframe->addCustomHeadTag( ‘ <script type=”text/javascript”>alert(123);</script>’);
• JDocumentHTML::addCustomTag( ‘ <script type=”text/javascript”>alert(123);</script>’ );
• $doc =& JFactory::getDocument(); $doc->addCustomTag( ‘ <script type=”text/javascript”>alert(123);</script>’ );
• JHTML:_(‘script’,'<script type=”text/javascript”>alert(123);</script>’ );

35. Which of the following commands is used to copy a Joomla file?

Answers:

• JFile::copyTo($src, $dest)
• JFile::copy($src, $dest)
• JFile::move($src, $dest)
• Jfile->copy($src, $dest)

36. The plugin that searches content articles uses the function plgSearchContent() to handle the onSearch event.
This is how the function is registered:
$mainframe->registerEvent(‘onSearch’, ‘plgSearchContent’);
Is it correct?

Answers:

• True
• False

37. How can you access the User Manager?

Answers:

• In the Control Panel page of Administration -> Click on the “User Manager” icon
• Menu “Tools” -> User Manager
• Menu “Site” -> Global Configuration
• Menu “Site” -> User Manager

38. Which of the following functions is used to build a button for a media manager tools popup?

Answers:

• JHTML::_media_manager( ‘/’ )
• JToolBarHelper::custom (‘media_manager’)
• JToolBar::media_manager(‘/’)
• JToolBarHelper::media_manager( ‘/’ )

39. Which parameter is passed to a url to show module positions?

Answers:

• tpl=1
• tpl=component
• tp=1

40. Which Joomla file provides the central logic of the template, including any module and component display?

Answers:

• Index.php
• Template.css
• TemplateDetails.xml
• Banner.fff

41. Which file is required to turn on the SEO mode with rewrite URL?

Answers:

• configuration.php
• install.php
• httpd.conf
• .htaccess

42. In the User Manager, how can a user get back their password if they forget it?

Answers:

• By using the “Forgot your password?” function.
• Super Administrators can reveal the password.
• The Password is encrypted and cannot be decrypted; thus he can not get back his plain password.

43. How do you control the layout of print pages?

Answers:

• Style in file css/print.css
• Control the output of component.php
• Style for class “.print” inside css/template.css

44. True or False:
Joomla provides an abstracted method called getEscaped() that returns the escaped string regardless of the target database.

Answers:

• True
• False

45. In the Content Manager, Joomla! uses a 3-tier organization level for articles. It is:

Answers:

• Category -> Section -> Article
• Static content -> Category -> Article
• Section -> Category -> Article
• Section -> Static Content -> Article

46. What types of extensions does Joomla include?

Answers:

• Component, Module, Template
• Component, Module, Template, Language
• Component, Module, Template, Language, Plugin
• Component, Module, Template, Language, Plugin, Addon

47. What user authentication methods does Joomla 1.5 support?

Answers:

• Twitter, Facebook, MySpace
• Gmail, LDAP
• Yahoo

48. In the Media Manager, how can you set the “Maximum size” option?

Answers:

• Set configuration via Global Configuration > Site
• Set configuration via Global Configuration > System
• Set configuration via Global Configuration > Media

49. True or false: Like components and modules, plugin language files are automatically loaded when a plugin is loaded.

Answers:

• True
• False

50. What kinds of default menus are available in the example data?

Answers:

• Top Menu, Main Menu, Other menu, User menu, Resources, Example Pages and Key Concepts
• Top Menu, Main Menu and User menu 
• Top Menu, Main Menu and Other menu
• Main Menu, Other menu and User menu

51. Which of the following files has to be renamed to .htaccess in order to enable mod_rewrite?

Answers:

• htaccess.php
• htaccess.txt
• htaccess.doc
• None of these

52. How will you create a contact page?

Answers:

• Create a contact item in the Contacts component. Select the contact item in the module Contacts.
• Create a contact item in the Contacts component. Create a menu item pointing to the contact item.
• Declare contact information in the module Contact and publish it.
• Declare contact information for the Administrator user and select it in the module Contact.

53. While installing Joomla, at the FTP Configuration step, what is the FTP layer for?

Answers:

• For uploading files in the Administration panel
• For uploading files in the Media Management panel
• For managing the file system in the Administration panel
• For handling file system manipulation and enabling Joomla! installers

54. What does the following code section do?

$user =& JFactory::getUser();
if ($user->authorize(‘com_content’, ‘edit’, ‘content’, ‘all’))
{
//Display notice
} else {
//Display notice
}

Answers:

• Check user’s permission to edit all articles.
• Check user’s permission to view all articles.
• Check user’s permission to edit all articles. If this permission does not exist, the system will set the edit permission for the use.

55. What is the method “getModule” in the class “JModuleHelper” used for?

Answers:

• To get the module by name. It returns an object with information about the module.
• To get the module by module position. It returns an array of objects with information about the module.

56. What will happen if you delete a menu?

Answers:

• The menu and all its items will be deleted out of the system.
• The menu will be marked as deleted and you can delete/restore it from the “Trash Manager”.
• The menu item will be moved to the “Menu Trash”.

57. What is the purpose of the Newsfeeds component?

Answers:

• To publish news to other news readers
• To get news from other news providers
• To help users submit news/articles
• To help users get news/articles

58. Which of the given database systems is supported by Joomla?

Answers:

• Microsoft SQL Server
• MySQL
• Microsoft Access
• All of these

59. In Joomla, does the Back-End session stay alive even though it is set to expire?

Answers:

• Yes
• No

60. Which of the following is not true about the FrontPage Manager?

Answers:

• It is the title page of the website.
• The selected content is presented there in blog form.
• Content cannot be selected from the FrontPage from all the contents.
• Individual content items can be sorted within the FrontPage Manager.

61. The type “Model” of MVC pattern implemented for Joomla often ______________.

Answers:

• …provides methods for managing and manipulating data.
• …generates data for HTML pages.
• …determines user requests (task).

62. What is the file format supported by Joomla 1.5 to create language definitions?

Answers:

• .php
• .svc
• .ini 
• .xml

63. What is true of the “Community Builder” extension?

Answers:

• It is an environment for producing and maintaining online communities on Joomla driven sites.
• It is a system that provides user profile capabilities for Joomla sites.
• It is a different registration/login process for Joomla sites(It supports 4 different workflows).
• It is an integrated forum solution for Joomla.
• It is a framework for other Joomla components to integrate with user profiles.

64. Which database types does Joomla support?

Answers:

• MySQL
• MySQLi 
• PostgreSQL
• IBM DB2
• Microsoft SQL Server
• Oracle RDBMS

65. How do you load plugins in a component?

Answers:

• JPluginHelper::importPlugin(‘content’);
• JApplication::importPlugin(‘content’);
• JPluginHelper::loadPlugin(‘content’);

66. What is the role of the template metadata file in the system?

Answers:

• It contains the basic authorship information.
• It contains information about the files that make up the template.
• It contains information about the parameters that will be available for configuration through the administrator interface.
• All of these.

67. Which extension can you use to build a shopping cart using Joomla?

Answers:

• Fireboard
• VirtueMart
• Docman
• All of the above

68. Which of the following PHP directives is important to Joomla execution in order to define an alternate compression library if the standard library is not available?

Answers:

• zlib.output_compression
• zlib.output_handler
• extension_dir
• expose_php

69. What does the menu parameter type do?

Answers:

• It provides a drop down list of the available menu items from your Joomla site.
• It provides a drop down list of the available menus from your Joomla site.
• It provides a drop down list of the menus from your Joomla site.

70. What happens if the Main Menu is deleted?

Answers:

• Nothing will happen.
• Your site will not function as it has a default menu item.
• Your site will work with the condition that the Top menu and the Other menu remain unchanged.

71. How will you insert a module into an article?

Answers:

• Create a new module -> Assign the module with an existing position -> open an article and declare with the html code {loadposition position}
• Create a new module -> Assign the module with a new position -> open an article and declare with the html code {loadposition newposition}
• Create a new module -> Assign the module with a new position -> open an article and declare with the html code {load newposition}
• Create a new module -> Assign the module with an existed position -> open an article and declare with the html code {load newposition}

72. What is the way to register an event in Joomla?

Answers:

• $_MAMBOTS->registerFunction( $event, $handler);
• $globalcontainer->registerEvent( $event, $handler, $params);
• $mainframe->registerEvent( $event, $handler, $params);
• $mainframe->registerEvent( $event, $handler);

73. How do you create an upload button and view a popup screen with width 550 and height 400?

Answers:

• $alt = “Upload”; $bar=& JToolBar::getInstance(‘toolbar’); $bar->appendButton(‘Popup’, ‘upload’, $alt, ‘index.php’, 550, 400);
• $alt = “UPload”; $bar=& JToolBar::getInstance(‘upload ); $bar->appendButton(‘Popup’, ‘upload’, $alt, ‘index.php’, 550, 400);
• $alt = “Upload”; $bar=& JToolBar::getInstance(‘toolbar’); $bar->custom(‘Popup’, ‘toolbar’, $alt, ‘index.php’, 550, 400);

74. Does Joomla provide custom parameter types in the XML file?

Answers:

• Yes
• No

75. Is a cache module supported by Joomla or not?

Answers:

• Yes
• No

76. What is the method “isEnabled” in the class “JModuleHelper” used for?

Answers:

• To check if a module is enabled
• To enable or disable a module

77. How many levels can each menu have?

Answers:

• 2 levels
• 5 levels
• 10 levels
• As many levels as you wish

78. How can you access the media manager?

Answers:

• Control Panel –> Click on “Media Manager” icon
• Content menu –> Front page manage
• Click on menu “Site” –> Global Configuration
• Click on menu “Site”–> Media Manage

79. Which user events occur with plug-ins that are installed for the front end of the system?

Answers:

• Administrative events
• Authentication events
• Both administrative and authentication events — пробовать это и помечать
• None of these

80. You should not use the die() function to debug because _______________.

Answers:

• It introduces security vulnerabilities.
• it prevents the Joomla framework from finalizing certain tasks like database connection and session store.
• It makes database tables crash.

81. What is the main function of the media manager?

Answers:

• Creating new files
• Adding new files
• Uploading/Deleting files and creating new sub folders
• Managing the system media files

82. What will happen when a Joomla! extension is uninstalled?

Answers:

• Joomla! will not remove the extension files/folders.
• Joomla! will remove the files/folders declared in the xml file.
• Joomla! will remove all the files/folders inside the extension folder.
• Joomla! will backup all the files/folders of the extension into a package.

83. What is not true of the module Login?

Answers:

• Shows the Login form for the users to login
• Shows the Signup form for the users to create new accounts
• Shows the Signup link for the users to create new accounts
• Shows the “Forgot your password” link for the users to reset the password
• Show the “Forgot your username” link for the users to get back the username

84. Which is the correct solution to return ‘First 1, second 2, third 3’ string, using Jtext class?

Answers:

• In .php file:Jtext::sprintf(‘KEY_STRING’,1,2,3); In language file (.ini): KEY_STRING=First %d, second %d, third %d
• In .php file:Jtext::sprintf(‘KEY_STRING’,1,2,3); In language file (.ini): KEY_STRING=First %f, second %f, third %f
• In .php file:Jtext::_(‘KEY_STRING’,1,2,3); In language file (.ini): KEY_STRING=First %d, second %d, third %d
• In .php file:Jtext::_(‘KEY_STRING’,1,2,3); In language file (.ini): KEY_STRING=First %f, second %f, third %f

85. Why does Joomla use templateDetails.xml files?

Answers:

• To access the template from within by using code;
• To debug style sheets;
• To provide information and allow selection of the template within the template manager;
• All of these.

86. What does the result of the ContentBuildRoute method return?

Answers:

• A string which is a part of a URL address.
• An array of segments where each segment is separated by a ‘/’ which is combined to create the actual link (the items in the array should not contain ‘/’ character).
• A name => value array of the querystring variables that the link maps to.

87. Which of the following is a system event?

Answers:

• OnDisplay
• OnSave
• OnGetInsertMethod
• OnAfterInitialise

88. In the Media Manager, what happens if you delete a media item?

Answers:

• The media file will be deleted.
• The media file will be moved to the Trash folder.
• The item will be marked as deleted and the file will be moved to the Trash folder.

89. The Joomla System SEF plugin inherits JPlugin and overrides the onAfterRender() function. In this function, what does JResponse::getBody() command do?

Answers:

• It retrieves the body of the response that will be sent to the browser. The body of the response is then searched for links containing “/index.php…” and replaces them with a correct SEF url by calling JRoute::_(url).
• The body of the response will replace links containing “/index.php…” with a correct SEF url by calling JRoute::_(url).
• The body of the response will search links containing “/index.php…” and return an array to be used for the next command.

90. What is module chrome used for?

Answers:

• Module chrome allows template designers to have a certain amount of control over the way the output from a Module is displayed in their template.
• Module chrome provides a method to return the output HTML of the module.
• Module chrome provides a method to return the path to the layout file for the module.
• Module chrome support a method to return an stdClass object containing information about the module requested.

91. Which of the following are valid methods for installing a Joomla extension?

Answers:

• Upload the Package File
• Install from the Directory
• Install from the File
• Install from the URL

92. Which of the following items will be checked in when you use the “Global Check-in” function?

Answers:

• Banner
• Content
• Contact
• Components
• Modules
• Plugins
• Languages
• Menu

93. In the User Manager, who can publish an article?

Answers:

• The Editor
• The Publisher
• The Manager
• The Administrator

94. In the User Manager, which of the following groups can be assigned to a new user registration?

Answers:

• Registered
• Author
• Editor
• Publisher
• Manager

95. Which of the following values are not required for a banner item?

Answers:

• Client
• Category
• Click URL
• Image

96. There are 21 different standard parameter types supported in the Joomla Framework for all extension types (templates, components, modules and plugins). Which of the following parameter types are not supported in the Joomla Framework?

Answers:

• menuitem
• helpsites
• checkbox
• imageM
• timezones
• usergroup

97. Which of the following mailers does Joomla support? (Select all that apply.)

Answers:

• PHP Mail Function
• SMTP
• IMAP
• Sendmail program

98. In the User Manager, which of the following options can be applied for individual users?

Answers:

• Back-end Language
• Front-end Language
• User Editor
• Templates

99. True or False:
Joomla is written in Perl.

Answers:

• True
• False

100. Which of the following Joomla component or module is not installed by default?

Answers:

• Login
• Community builder
• Polling
• Search

101. Which menu type(s) is/are used to place a graphic or other separator between menu options?

Answers:

• Internal Link
• External Link
• Separator
• Alias

102. Which of the following actions will make a custom component work with Joomfish 2.0 (that is, which makes it possible to translate a custom component using Joomfish)?

Answers:

• Create the Content Element XML file for Joomfish for the custom extension and place it to components/com_joomfish/contentelements.
• Create the Content Element XML file for Joomfish for the custom extension and place it to administrator/components/com_joomfish/contentelements.
• Declare the Joomfish inside the custom component xml file.
• In Joomfish Configuration, add and declare additional information for the custom component.

103. Which of the following information the “Who’s Online” module cannot show?

Answers:

• Online user names
• The number of guests online
• The number of members online
• The most active members

104. In Joomla, which file stores information on the database connection (database name, username…)?

Answers:

• .htaccess
• my.ini
• configuration.php
• config.inc.php

105. How will you restore a trashed menu item?

Answers:

• Go to “Menus->Menu Trash”, select the menu item and click “Restore”
• Go to “Site->Trash Manager”, select the menu item and click “Restore”
• Go to “Tools->Trash Manager”, select the menu item and click “Restore”

106. How do you load “layout_layout1” layout in layout.php file?

Answers:

• $this->loadTemplate(‘layout1’);
• $this->loadTemplate(‘example_layout1’);
• $this->loadLayout(‘example_layout1.php’);
• $this->importLayout(‘layout1’);

107. What is the purpose of the “registerTask” function in JController?

Answers:

• To create a new task in the class
• To register (map) a task to a method in the class
• To register the default task to perform if a mapping is not found
• To replace a task with another task in the class

108. «$mainframe object» is an instance of which of the following classes?

Answers:

• JApplicationHelper
• JController
• JApplication
• JComponentHelper

109. What are the menu item types in Joomla?

Answers:

• Internal and External link
• Internal link, External link, Separator and Alias
• Content, Submit, Component and Links
• Separator, Alias, Internal link, External link and Web link

110. Which path variable holds the path of the currently executing application?

Answers:

• JPATH_SITE
• JPATH_ROOT
• JPATH_BASE
• All of these.

111. Is it compulsory to use the <administration> tag in Component’s installation xml file?

Answers:

• Yes
• No

112. Which of the following items will you find in the Help menu?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• Joomla! Help
• System Info
• Check for Updates
• About Joomla!

113. Which of the following statements prevents SQL Injection Attacks?

Answers:

• $sql = ‘UPDATE #__mytable SET `string` = ‘ . $db->quote( $db->getEscaped( $string ), false );
• $sql = ‘UPDATE #__mytable SET `string` = \» . $db->quote( $db->getEscaped( $string ), false ).’\»;
• $sql = ‘UPDATE #__mytable SET `string` = ‘ . $string;

114. What is a Component?

Answers:

• A Component is a mini-application that renders the main body of the page.
• A Component is a smaller Extension typically used for rendering a small element that is displayed across multiple pages.
• A Component is a section of the code that runs when a pre-defined event happens within Joomla!.
• A Component controls the way the content of a web site is displayed.

115. Which of the following templates are not available by default in Joomla?
Note: There may be more than one right answer.

Answers:

• madeyourweb
• JA_Purity
• huk_solarflare_ii
• huk_milkyway
• beez

116. In the Media Manager, which of the following file types can be uploaded?

Answers:

• jpg
• gif
• flv
• It depends on the configuration set in Media Setting

117. Which of the following commands is used to get a POST/GET parameter to work in Joomla 1.5?

Answers:

• $form = JRequest::getVar(‘reportform’)
• $form = mosGetParam( $_REQUEST, ‘reportform’)
• $form = JRequest::GetParam( $_REQUEST, ‘reportform’)

118. In the JPagination class, which definition is the best about the getListFooter() method?

Answers:

• It is a method which returns a combination of the several page-related elements, including: the Display Limit dropdown, the Pages Links and the Pages Counter. The appearance differs in the Front-end and the Back-end.
• It is a method which returns a combination of the several page-related elements, including: the Display Limit dropdown, the Pages Links and the Pages Counter.
• It is a method which returns a combination of the several page-related elements, including: the Display Limit dropdown, the Pages Links and the Pages Counter. The appearance is the same in the Front-end and the Back-end.
• It is a method which returns a combination of the several page-related elements, including: the Display Limit dropdown, the Pages Links. The appearance differs in the Front-end and the Back-end.

119. What is the default super administrator account for Joomla called?

Answers:

• superadmin
• Administrator
• admin
• superuser

120. Which of the following technologies is/are used by Joomla?

Answers:

• MySQL
• Apache
• PHP
• All of these

121. Which of the following components cannot be uninstalled?

Answers:

• com_banners
• com_polls
• com_weblinks
• com_contact

122. On which tab can caching be enabled?

Answers:

• Global Configuration => Site
• Global Configuration => System
• Global Configuration => Cache
• Global Configuration => Setting

123. In the User Manager, which Public Front-end User group(s) cannot edit articles?

Answers:

• Author
• Editor
• Publisher
• Registered

124. Which of the following events is activated after content rendering is complete for content-type plug-ins (For content type plug-ins, which of the following events is activated after content rendering is complete)?

Answers:

• OnAfterDisplay
• OnAfterDisplayTitle
• OnAfterDisplayContent
• None of these

125. What is a Plugin?

Answers:

• A Plugin is a mini-application that renders the main body of the page.
• A Plugin is a smaller Extension typically used for rendering a small element that is displayed across multiple pages.
• A Plugin is a section of the code that runs when a pre-defined event happens within Joomla!.
• A Plugin controls the way the content of a web site is displayed.

126. Locating all Joomla! files inside public_html is regarded as a security risk.

Answers:

• No
• Yes