Хотите пройти тесты на Upwork, но не хотите тратить свое время?
Подавайте заявку и мы пройдем тесты на Upwork вместо Вас!

Do You want to pass tests on Upwork but not want to waste Your time?
Leave the request and we will pass tests on Upwork instead of You!

Management Skills Test 2017

Share on RedditPin on PinterestEmail this to someoneShare on TumblrShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on VK

Мы не гарантируем правильность всех предоставленных ответов.
Возможно, с данными ответами Вы сможете пройти тест на TOP-30.
Подавайте заявку и мы пройдем этот тест на оценку TOP-20 вместо Вас!


91 Test Questions:

1. Which one of the following is not the function of Personnel Management?

Answers:

• Procurement of the right kind and number of persons.
• Training and development of employees.
• Integration of the interests of the personnel with that of the enterprise.
• Management of customer requirements

2. Which of the following best describes your hiring practices?

Answers:

• You never hire a person with better skills, abilities and competencies than you as they are probably overqualified and will want to replace you.
• You hire people who mirror you as closely as possible in abilities, skills and competencies to assure a smooth transition and good cultural fit.
• You hire people who have the best abilities, experience and competencies possible and fit into the company culture, and are not afraid to look for people even more qualified, able and competent than yourself.

3. Which of the following is generally an inappropriate reason for delegation?

Answers:

• It relieves the manager of his/her heavy workload.
• It frees the manager to address more complex, higher-level needs.
• Someone else is better qualified to do the task that needs to be done.
• It helps create a formal organizational structure.

4. A tool for evaluating organizational performance across the full range of a business is known as a ‘balanced ________’.

Answers:

• scorecard.
• ledger.
• matrix.
• healthcheck.

5. Which of the following best describes your delegation practices?

Answers:

• You delegate tasks/projects/responsibilities comfortably, you communicate the objective well, get buy-in and understanding, and check on the task/project delegated at regular intervals offering regular guidance, feedback and support.
• You delegate tasks/projects/responsibilities very frequently and as often as you can, and occasionally check on the deliverables in a cursory fashion when done; after all, you trust your people are mature and competent.
• You believe delegating is a sign of weakness, laziness and poor management and prefer to do the work yourself rather than be a hands-off manager.
• You would like to delegate more but dont trust your team is competent or responsible enough so you end up doing most of the work yourself rather than risk failing.

• You delegate very often and very easily and check very closely on every single task, action and deliverable on a daily and intra-day basis so you can intervene and take control of the situation wherever remotely required and make sure there is absolutely no room for error.

6. What is the main advantage of employing staff on a temporary basis?

Answers:

• Greater flexibility in responding to customer requirements
• Improved productivity
• Enhanced customer satisfaction
• Lower staff turnover

7. Which of the following statements is false?

Answers:

• Decision-making should be based on evidence.
• Decision-making should take into account a range of factors.
• Decision-making should involve key stakeholders.
• Decision-making should be rapid.

8. How would you respond to a poorly performing employee?

Answers:

• Fire them on the spot – the organisation can’t afford one bad performer.
• Give them several cautions, identify and address the root of the problem and allow for the tools, training and time to correct the matter before termination.
• Exercise patience and goodwill and wait for the underperformance to pass as the costs of sourcing and replacing key personnel are exorbitant.

9. Which of the following can be used as a term for Supervisor?

Answers:

• Area manager
• Specialty manager
• Front-line manager
• Technical manager

10. Which of the following is not a feature of a good organizational structure?

Answers:

• Clear line of authority
• Adequate delegation of authority
• Proper span of control
• More managerial levels
• Simple and flexible structure

11. What does the term ‘Unity of Control’ stand for under Principles of Organizing?

Answers:

• That there should be a limit to the number of persons that can be supervised effectively by one boss.
• That each subordinate should have only one superior whose orders he has to obey.
• That the line of authority from the chief executive at the top to the first line supervisor at the bottom must be clearly defined.
• That the activities of the enterprise should be divided according to functions and assigned to persons according to their specialization.

12. The degree to which a company owns its upstream suppliers and its downstream buyers is known as—————- .

Answers:

• monopolization
• vertical integration
• specialization
• diversification

13. How would you respond to a permanently disgruntled/unhappy/complaining employee?

Answers:

• Each person has a unique character. You would simply learn to put up with them.
• Fire them on the spot. You have zero tolerance for bad attitudes.
• Raise the issue with them and caution them to act more professional.

14. Which of the following is not a key function of leadership?

Answers:

• Enthusing and inspiring staff.
• Setting strategic direction.
• Being accountable for performance.
• Closely monitoring the execution of tasks.

15. Which two factors are combined to evaluate the size of risks facing an organization?

Answers:

• Probability and Scale.
• Impact and Importance
• Probability and Impact
• Scale and Importance.

16. If a company’s productivity is rising, it means ———— .

Answers:

• costs are rising at a faster rate than output.
• output is rising at a faster rate than costs.
• output and costs are increasing at the same rate.
• output and costs are decreasing at the same rate.

17. Which ratio shows an organization’s effectiveness in minimizing production costs?

Answers:

• Gross profit ratio
• Current ratio
• Efficiency ratio
• Selling ratio

18. A member of the Board of Directors of a company who is not an employee of the company is called a——————– .

Answers:

• consultant
• inside director
• non-executive director
• corporate officer

19. ‘Span of Control’ relates to the ———— .

Answers:

• division of responsibility
• delegation of authority
• number of persons to be supervised
• the physical area managed by a person

20. In which context are the terms Unfreezing and Refreezing used?

Answers:

• Management of Change
• Management of Order
• Dimensions of Order
• Resistance to Change
• Dimensions of Control

21. Which of the following reveals whether or not a company is earning a profit?

Answers:

• Income statement
• Statement of cash reconciliation
• Balance statement
• Statement of cash flows
• Statement of owners’ equity

22. Why do businesses use cash-flow forecasts as part of the internal planning process?

Answers:

• To estimate the value of their assets at the year end.
• To assess potential profit or loss.
• To allocate the marketing budget.
• To predict future borrowing requirements.

23. Which one of the following best completes the sentence: “Division of work promotes ____________.”

Answers:

• Effective management
• Efficiency
• Experience
• Equality

24. Which of the following best completes the sentence: “Repetitive decisions are known as _____________ .”

Answers:

• operational decisions
• programmed decisions
• routine decisions
• standard decisions

25. If a manager is attempting to establish motivational goals for his employees, which of the following should he do?

Answers:

• Involve subordinates in the goal-setting process
• Set goals that are stated in very general terms
• Set conflicting goals so employees can accomplish one goal or another as they choose
• Set goals that are easy to achieve

26. Jack Smith was reviewing the performance of his employees and was trying to decide which of them could profit the most from some additional managerial involvement. Listed below are the four employees he is considering. Everything else being equal, which of the following employees will benefit from the additional managerial involvement as a result of his/her performance being most appreciated?

Answers:

• Johnson, who has successfully worked independently for several years.
• Marko, who has recently been assigned a highly-challenging, but relatively-unstructured task.
• Baker, who has been employed with the firm in a variety of related positions for nearly fifteen years.
• Louis, who recently received recognition for outstanding service.

27. Which one of the following is not the purpose of Performance Appraisal?

Answers:

• It can serve as a basis for job change or promotion.
• It serves as a guide for formulating a suitable training and development program.
• It provides the rational foundation for the payment of piece work, wages, bonuses, etc.
• It makes the worker committed and loyal to the organization.
• It serves as feedback to the employee.

28. Delegation takes place when ______________.

Answers:

• a superior abrogates responsibility for a task.
• one person gives another the right to do a piece of work.
• a subordinate is given orders.
• the manager closely monitors the subordinate’s execution of a task.

29. Which is not a characteristic of a ‘democratic leader’ as identified by Lewin, Lippitt and White?

Answers:

• Involving subordinates in decision-making.
• Acknowledging that he/she cannot know everything.
• Devolving ultimate decision-making authority.
• Earning subordinates’ respect by listening to advice.

30. Which of the following is incorrect?

Answers:

• Because errors creep in more easily when decisions are made on the basis of subjective judgment or past experience, using Operations Research Techniques improves the likelihood of a good decision.
• Operations Research Techniques make it possible to break down a complex large-scale problem into smaller parts that can be more easily diagnosed and manipulated.
• Operations Research Techniques permit experimentation to take place without interfering with actual operations.
• Operations Research Techniques can be effectively applied in many situations where the underlying variables cannot be quantified, e.g. situations involving human qualities and interpersonal relations.

31. Which of the following activities should not be outsourced?

Answers:

• Core business
• Project management
• Human Resources
• Marketing
• Sales

32. Self-regulation, one of the characteristics of an effective leader, is defined as the ability to —–.

Answers:

• understand one’s own reactions and the effect of one’s behavior on other team members.
• control oneself and to reflect in complex situations.
• maintain an ongoing commitment to a goal in often turbulent and chaotic times.
• understand the complexities of other people’s situations.
• maintain teamwork in situations where uncertainty can isolate and drive people apart.

33. Which of the following characterizes the difference between Managers and Leaders?

Answers:

• Leaders are concerned with strategic issues; managers are concerned with tactical issues
• Managers are concerned with the vision of the company; leaders are concerned with the contingency plans
• Managers are concerned with concepts; leaders are concerned with details
• Managers are concerned with order and stability; leaders are concerned with change
• Managers are concerned with directing others; leaders tend to do the work themselves

34. Which of the following is an external source of recruitment?

Answers:

• Promotion from within
• Transfer of employees
• Unsolicited applicants
• Staff returning from maternity leave

35. Selling stock not actually owned in the expectation that the price will fall is known as———————– .

Answers:

• going long
• flotation
• short-selling
• divestment

36. Why does a business analyze its financial accounts to assess its solvency?

Answers:

• To check whether it can meet its current financial obligations.
• To monitor depreciation.
• To confirm customers are making prompt payments.
• To assess the efficiency of the manufacturing process.

37. A Mission Statement: ——————- .

Answers:

• provides information as to what the organization is trying to achieve.
• outlines a task to be undertaken by a team.
• summarizes the outcome of a project.
• sets out the high-level structure of the organization.

38. Which of the following is neither a cash in-flow nor cash out-flow?

Answers:

• Rents received
• Payments from debtors
• Payments to creditors
• Mortgage repayments
• Depreciation

39. Which of the following is not a function of a ‘transactional’ leader?

Answers:

• Moving resources from areas of lesser productivity to areas of greater productivity.
• Working within a culture and competently supervising and coordinating the day-to-day management.
• Maintaining the system through control of current procedures.
• Recognizing and clarifying roles and task requirements.
• Maintaining an organization’s operation rather than changing it.

40. In which of the following circumstances is the directive method of introducing planned change inappropriate?

Answers:

• When the manager enjoys sufficient position power (e.g.: he/she has significant control over rewards and punishments).
• When the employees are achievement-motivated and willing to accept the change.
• If organization communication pattern is ‘star-type’, which favors the change agent as a leader over his subordinates.
• When the driving forces far outweigh the restraining forces.

41. Budgetary control systems involve ______________.

Answers:

• Estimation of control
• Setting of targets
• Monitoring of performance
• Preparation of budgets

42. Which of the following are incorrect?
1.Policies are established after a thorough study and analysis of work. Procedures are often established without any study and analysis.
2.Policies help us in fulfilling the objectives of the enterprise. Procedures show us the way to implement policies.
3.Policies are specific and lay down the sequence of definite acts. Procedures are generally broad and allow some discretion.
4.Policies are general guides to both thinking and action of people at higher levels. Procedures are general guides to action only, usually at lower levels.

Answers:

• 1 and 2
• 1 and 3
• 2 and 3
• 2 and 4
• 3 and 4
• 1 and 4

43. According to the team roles identified by Belbin, a ‘plant’ is someone who is————- .

Answers:

• highly-specialized
• good at turning ideas into action
• creative and unorthodox
• adept at handling inter-personal relationships

44. Which term refers to a document that sets out an organization’s ‘rules’ regarding a particular issue?

Answers:

• Process
• Policy
• Procedure
• Practice
• Paradigm

45. According to Bruce Tuckman’s model of group development, which is the second stage through which a team passes?

Answers:

• Storming
• Forming
• Performing
• Norming

46. There are some important measures which a company can use to determine the effects of training. Which of the following is not one of them?

Answers:

• Production
• Changes in specific results, such as turnover
• Job applications
• Profit of the company
• Overall growth

47. Which one of the following best completes the sentence:
The principle of ‘Unity of Command’ is concerned with —————— .

Answers:

• activities
• persons
• remuneration
• respect of authority

48. Set-up costs that make it difficult for new companies to enter a particular market are known as——————— .

Answers:

• hurdles to entry
• barriers to entry
• obstacles to entry
• impediments to entry

49. Which one of the following is another term for the Scalar Principle?

Answers:

• Span of Control
• Unity of Direction
• Unity of Command
• Chain of Command
• Personal ability

50. Which of the following defines ‘apprenticeship’ training?

Answers:

• A method of training meant to give the trainee sufficient knowledge and skill in those trades and crafts in which a long period of training is required for gaining complete proficiency.
• A method of training which is generally provided to the skilled and technical personnel.
• A method involving the creation of a separate training centre within the plant itself for the purpose of providing training to new employees.
• A method of training designed to help new staff rapidly to acquire simple skills.

51. An employee’s desire and commitment to perform that is manifested in job related effort defines his/her———————– .

Answers:

• aptitude
• motivation
• performance
• ability

52. Which term refers to an activity or a series of activities that transform inputs into outputs?

Answers:

• Process
• Policy
• Practice
• Paradigm

53. Computers have helped immensely in the design and development of products for the manufacturing sector. With reference to this statement, which computer-related technology supports the above statement?

Answers:

• CAD
• CAM
• Decision Tree Analysis
• Artificial Intelligence
• CAP

54. In the ‘situational’ leadership style, the manager is concerned with ___________.

Answers:

• task accomplishment
• human relations and teamwork
• giving free rein to his/her staff
• prompt, orderly performance
• growth for staff and himself/herself

55. Which of the following would help a company manufacture products to the standard required by the customer?

Answers:

• Performance appraisal
• Stock control
• Quality control
• Strategic planning approach

56. If the financial year starts in January, the Fixed Budget will be prepared ———— .

Answers:

• a month or two earlier
• in January
• at the end of that year
• as and when the Financial Manager decides

57. Which term refers to an internal framework for ensuring that an organization behaves responsibly?

Answers:

• Performance monitoring
• Governance
• Strategy
• Watchdog
• Stakeholder

58. Which of the following statements is not likely to characterize a planning approach to strategy development?

Answers:

• Strategies are the outcome of rational, sequential, and methodical practices
• Definite and precise objectives are set
• Strategies are developed by negotiation and bargaining between interest groups
• Defined procedures for the implementation and achievement of strategic objectives are developed
• None of the above

59. Which of the following is correctly ordered as a Management Process?

Answers:

• Staffing, Planning, Organizing, Directing, Co-ordinating, Controlling
• Planning, Staffing, Organizing, Directing, Co-ordinating, Controlling
• Planning, Organizing, Staffing, Directing, Co-ordinating, Controlling
• Planning, Organizing, Staffing, Directing, Controlling, Co-ordinating

60. What is a ‘stakeholder map’?

Answers:

• A means of plotting the location of customers.
• A means of identifying all those affected by the organization.
• A means of targeting your intended market.
• A means of predicting sales growth.

61. According to the Myers-Briggs classification of personality types, the opposite of ‘perception’ is————— .

Answers:

• judgment
• intuition
• sensing
• feeling
• thinking

62. In decentralization, subordinates —————– .

Answers:

• enjoy significant powers
• are permitted limited powers
• Do not get any powers
• work unsupervised
• are no longer managed

63. If a subordinate is having difficulty carrying out a delegated task, what should a manager do?

Answers:

• Take over the task for the employee so he or she will not become demoralized.
• Be available as a role model and resource in identifying alternative solutions.
• Give the employee a written warning.
• Give the employee a second delegated task so he or she has another opportunity to prove his worth.

64. Which of the following are not legitimate risk management options?
1.Terminate
2.Turn
3.Tolerate
4.Treat
5.Test
6.Transfer

Answers:

• 1 and 4
• 2 and 3
• 5 and 6
• 2 and 5
• 1 and 6
• 3 and 4

65. Which motivation strategy is characterized by a high emphasis on performance and a low emphasis on satisfaction?

Answers:

• Indulging
• Imposing
• Integrating
• Ignoring

66. Which one the following is not a function of a ‘transactional’ leader?

Answers:

• Moving resources from areas of lesser productivity to areas of greater productivity.
• Working within a culture and competently supervising and coordinating the day-to-day management.
• Maintaining the system through control of current procedures.
• Recognizing and clarifying roles and task requirements.
• Maintaining an organization’s operation rather than changing it.

67. Which of the following types of costs is not typically ‘variable’:

Answers:

• Cost of raw materials
• Cost of marketing
• Cost of lighting
• Cost of transportation

68. Which of the following represents the implementation of a ‘Just-in-Time’ production approach?

Answers:

• The installation of a new computer system.
• Receiving materials as and when they are required for production.
• Having a large supply of materials ready to be processed.
• Implementing process controls to improve quality.
• Introducing monitoring tools to assess efficiency

69. Which of the listed management functions involves creating an environment where everyone works together to achieve the common goals of the organization?

Answers:

• Planning
• Controlling
• Leading
• Recruiting
• Organizing

70. Which of the following statements regarding the five core job dimensions is true?

Answers:

• The less feedback individuals receive, the more autonomy they feel and the more committed they will be to the job.
• The less variety in the skills a person can use in performing work, the more the person perceives the task as meaningful or worthwhile.
• The more the work has a direct effect on the work or lives of other people, the less the employee will view the job as meaningful.
• The more autonomy in the work, the more responsibility the workers feel for their success and failures and the more committed they are to their work.

71. Recruitment, selection, and training is a function of————– .

Answers:

• organizing
• directing
• leadership
• staffing

72. The ‘Principle of Order’ applies to————– .

Answers:

• one head and one plan
• right person in right job
• issuing instructions
• justice and kindness

73. Operations can be classified according to their volume and variety of production, as well as the degree of variation and visibility. Which of the following operations would be classified as high-volume, low-variety?

Answers:

• A cashier’s
• A carpenter’s
• A family doctor’s
• A front-office bank’s

74. In which order would the following strategic planning activities take place?
1.Evaluating performance
2.Devising strategy
3.Documenting plans
4.Executing plans

Answers:

• 2, 4, 3, 1
• 4, 3, 1, 2
• 3, 2, 1, 4
• 4, 1, 3, 2
• 2, 3, 4, 1

75. Which of the following constitutes a fixed asset in a business?

Answers:

• Creditors
• Debtors
• Stock
• Fixtures and fittings

76. Which of the following is a current liability of a business?

Answers:

• Cash
• Debtors
• Bank overdraft
• Work in progress

77. Which of the following is not a financial statement?

Answers:

• Statement of Financial Loss
• Income Statement
• Balance Sheet
• Statement of Retained Earnings
• Statement of Cash Flow

78. Long-term budgets are useful for those industries where the gestation period is long. Which of the following is not relevant to the above statement?

Answers:

• Machinery
• Electricity
• Textile
• Engineering

79. A tool to plot the duration of activities in a project and its dependencies is named after:

Answers:

• Robert George
• Toby Williams
• Henry Gantt
• Samuel Edwards

80. Which of the following is not included in calculating working capital?

Answers:

• Stock of work in progress
• Plant
• Debtors
• Creditors

81. Which of the following characterise a ‘differentiation’-based business model?
1.High sales volume
2.High profit margin
3.Well-regarded brand
4.High-quality manufacture

Answers:

• 1,2 and 4
• 2, 3 and 4
• 1, 3 and 4
• 1, 2 and 3
• All of the above

82. Which item appears in both the balance sheet and the profit and loss account?

Answers:

• Suppliers
• Heating
• Sales
• Closing stock

83. A manager is seeking to introduce new working conditions. Which of the following is the best way to gain employees’ cooperation?

Answers:

• Send an email to the entire staff informing them of the new conditions.
• Post the new instructions on a notice board.
• Organize a briefing for the entire staff.
• Discuss the proposals with staff representatives.

84. How much time do you spend coaching employees?

Answers:

• None. That is the role of Training and HR in my organization.
• None. But we employ third party coaches to coach all key personnel.
• A lot. I regularly meet with each of my subordinates and coach them professionally using listening and feedback techniques I have learned from training and being coached myself.

85. How much emphasis do you place on engaging/retaining employees?

Answers:

• I hate to lose staff but have no formal measures in place to predict/manage/measure staff engagement and retention.
• I always have my finger on the pulse of my team through close coordination with them as well as formalized retention programs managed by HR and we place very high emphasis on employee engagement and retention.
• My opinion is turnover is healthy and inevitable and we always keep the staff we want anyways.
• Employee engagement is a temporary buzzword that will pass, we are only concerned with retaining key staff.

86. How often do you conduct performance appraisals and what is your attitude toward them?

Answers:

• Formally once a year driven by HR mostly – I hate the process, try to make the procedure as swift as possible and place absolutely no importance in it.
• Formally once a year – I use this point to address all employee issues that have risen during the year and fire anyone I need to fire.
Never. I am in daily contact with my team and they know on a day-to-day basis how they stand.
• Formally once a year driven by HR and informally at regular intervals throughout the year to discuss crucial milestones and deliverables.

87. How do you communicate with your team?

Answers:

• We have weekly coordination meetings.
• We have a daily huddle and I stay very close to them on their every call, visit, task and meeting so I can give immediate feedback and advice.
Detailed weekly coordination meetings, brief daily huddles and an open-door policy whereby anyone in my team knows they are more than welcome to meet with me/speak with me at any time.
I prefer emails as meetings drag on and are known to be a waste of everyone’s time.

88. How good are your relationship skills?

Answers:

• I don’t have to have good relationship skills. I’m not in sales.
• Great. Interpersonal skills are one of my key strengths and I constantly work on my soft skills and try to upgrade them.
Terrible but that hasn’t stopped me from becoming manager so I’m not bothered.

89. How good are you at doing your job?

Answers:

• Mediocre. But that hasn’t stopped me from being promoted so I’m content.
• Terrible. But I’m great at managing people and all I need to do as a manager is delegate.
Great. I constantly upgrade my skills and make it a point to be the best I can be in my job even as I acquire added responsibilities.

90. How good are you at communicating the company’s vision and values?

Answers:

• These are murky useless parameters in my opinion. I prefer to communicate urgent day-to-day essentials.
• These are clearly articulated in the employee manual, website and all branding material so I see no reason to dwell on them further.
• I am driven and motivated by the company’s vision, mission and values and I communicate these regularly to the team and am able to explain how individual projects and tasks relate to them.

91. How good are you at managing priorities and making effective decisions?

Answers:

• I delegate all decision-making and priority management to the team.
• I am terrible at decision-making and managing priorities but make up for this by surrounding myself with good counsel.
• I have learned over the years to make careful educated decisions and to be accountable for these decisions as well as to prioritize tasks for myself and my team.