Хотите пройти тесты на Upwork на хороший результат?
Подавайте заявку и мы поможем Вам это сделать!

Do You want to pass tests on Upwork with good scores?
Leave the request and we will help You to do that!

SEO Test 2017

Share on RedditPin on PinterestEmail this to someoneShare on TumblrShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on VK

Мы не гарантируем правильность всех предоставленных ответов.


83 Test Questions:

1. The best way for visitors having problems finding pages on your site is to visit your “XML sitemap”.

Answers:

• True
• False
• Neither

2. What tools to use that can help webmasters have a better control of how Google interacts with their website and get useful information from Google about their site?

Answers:

• Google’s Web Development Tools
• Google’s Web Tools
• Google’s Webmaster Tools
• None of the above

3. What bot does Google uses for web search?

Answers:

• Googlerobot
• Googledroid
• Googlebot
• None of the above

4. Which of the following statements is valid for LSI?

Answers:

• LSI stands for Latent Semantic Indexing
• LSI is used to obtain the data by relating the word to its closest counterparts or to its similar context
• Both of the above
• None of the above

5. Having a custom 404 page is useful but which should you avoid?

Answers:

• Allowing your 404 pages to be indexed in search engines
• “Not found”
• Inconsistent 404 pages with the rest of your site
• All of the above
• None of the above

6. The following are all services that Google’s Webmaster tool can do except for one. Choose your best answer?

Answers:

• Receive notification of quality guideline violations and request a site reconsideration
• Understand the top searches used to reach a site
• Specify your preferred server
• All of the above
• None of the above

7. The following are not part of Google’s Webmaster tool except for one. Choose your best answer?

Answers:

• Identify issues with title and description meta tags
• Add URLs that are already crawled by Googlebot
• Identify and delete robots.txt files
• None of the above

8. What will be the action if Google finds more than one canonical tag in your webpage?

Answers:

• Google will consider first canonical tag only and ignore all other canonical tags
• Google will ignore all canonical tags
• Google will consider only last canonical tag
• Google will consider the canonical tag which has shorter url than others

9. It is an unethical practice that Google take seriously which refers to an attempt to boost search result rankings by serving different content to Googlebot than to regular users.

Answers:

• Hiding
• Merging
• Cloaking
• None of the above

10. What tool does Google offer that allows you to run experiments to find what on-page changes will produce the best conversion rates with visitors?

Answers:

• Google Website Enhancer
• Google Website Optimizer
• Google Website Upgrader
• None of the above

11. Which of the following doesn’t prevent content from appearing in search results?

Answers:

• robots.txt
• “NOINDEX” tag
• .htaccess
• setting.py
• None of the above

12. What do you call the filename that tells the search engines whether they can access and therefore crawl parts of your site?

Answers:

• index.txt
• home.txt
• about.txt
• robots.txt
• None of the above

13. What are the conditions that the robots.txt must have for it to work properly?

Answers:

• This file must be named robots.txt
• This file must be placed in the root directory
• All of the above
• None of the above

14. hreflang attribute is used

Answers:

• When you have a single language website
• When your website is in Google sandbox and you want Google to reconsider it
• When you have created content that is specific to local audience
• When a website is targeted for different language keywords

15. What is the optimal HTTP status code to permanently remove a URL from Google’s index?

Answers:

• 301
• 302
• 404
• 410

16. Sometimes robots.txt could still reference the URLs that you block, what is a better alternative against robots.txt?

Answers:

• “NOINDEX” tag
• setting.py
• .htaccess
• None of the above

17. What is the size limit enforced by Google on robots.txt file?

Answers:

• 50 KB
• 500 KB
• 5 MB
• There is no limit

18. What is the best practice if you just created a mobile version of your website?

Answers:

• Create a XML sitemap and submit
• Create an index sitemap and submit
• Create a Mobile sitemap and submit
• None of the above

19. Which of the following is/are not the best practice in putting a HTML sitemap and XML sitemap on your site?

Answers:

• Site helps ensure that search engines discover the pages on your site.
• HTML sitemap with outdated links
• Creating a HTML sitemap that list pages without organizing
• All of the Above
• B and C
• None of the above

20. What is the difference between 404 not found and soft 404 errors?

Answers:

• In 404 server returns 200 HTTP status code while in soft 404 server returns 404 HTTP status code
• In 404 server returns 404 HTTP status code while in soft 404 server returns 200 HTTP status code
• In both cases server returns 404 HTTP status code
• None of the above

21. What attribute should you add to combat link spam and avoid reputation leak?

Answers:

• href/nofollow
• rev/nofollow
• rel/nofollow
• None of the above

22. Which of the following refers to Google’s Webmaster Tool?

Answers:

• Get a glimpse at how Googlebot sees pages
• Remove unwanted sitelinks that Google may use in results
• All of the above
• None of the above

23. Which of the following statement is false about X-Robots-Tag?

Answers:

• X-Robots-Tag can be used in site’s HTTP response using .htaccess file and httpd.conf files
• X-Robots-Tag can be located anywhere inside theelement
• Use X-Robots-Tag when use of robots meta tags is not possible
• You can instruct a crawler not to index a page using X-Robots-Tag

24. What should you use on Google search field to check if your web site is index?

Answers:

• Web: operator
• Check: operator
• Site: operator
• None of the above

25. What will happen if the title tag is too long on Google search result?

Answers:

• Google will show alternative
• Google will show only a portion
• Google will show everything
• None of the above

26. From SEO point of view, for dynamic website, special additional SEO stuffs have to be implemented.

Answers:

• Good Internal link structure
• Generation of dynamic title and description
• Dynamic XML sitemap generation
• All of the above

27. Which of the following are the reasons why your web site doesn’t show up in the results of a Google mobile search even using the site:operator?

Answers:

• Googlebot may not be able to find your site
• Googlebot may not be able to access your site
• All of the above
• None of the above

28. It is better to show a 404 error page over sitemap page every time a user can’t find a page on your site.

Answers:

• True
• False
• Neither

29. Which of the following features are applied in Florida update?

Answers:

• Stemming
• Maintained local rank
• Penalized over optimized site
• All of the above

30. What is the use of tag in XML sitemap?

Answers:

• How frequently the sitemap is likely to be changed
• How frequently the page is likely to be changed
• How frequently the sitemap will be submitted
• How frequently the new pages are likely to be added in the website

31. Which Google crawler should you allow access to your web site’s mobile version?

Answers:

• Googlebot-Phone
• Googlebot-Cell
• Googlebot-Mobile
• None of the above

32. What is the best practice to rank high on search results in content creation?

Answers:

• Keyword injection aimed at search engines
• Creating compelling and useful content
• Copying highly relevant contents
• None of the above

33. Which of the following you can do with Google Analytics?

Answers:

• Get insight into how users reach and behave on your site
• Discover the most popular content on your site
• Measure the impact of optimizations you make to your site
• All of the above
• None of the above

34. Which image formats are supported by most browsers?

Answers:

• JPEG
• GIF
• PNG
• All of the above
• None of the above

35. The term «scrapping» in search engine optimization can be described as

Answers:

• Copying content from another website and publishing it on your website
• Webpages containing a high quality content
• Extracting content from another website just for getting information
• None of the above

36. Where on your site is best to add the “nofollow” attribute?

Answers:

• Contact page
• Home page
• Comment page
• All of the above
• None of the above

37. Which of the following should you avoid in anchor text for internal links?

Answers:

• Lengthy anchor text for search engines
• Creating unnecessary links that don’t help with the user’s navigation of the site
• All of above
• None of the above

38. Which of the following is a white hat SEO technique?

Answers:

• Doorway pages
• Cloaking
• Link farming
• Link baiting
• All of the above
• None of the above

39. What is keyword density and what is the formula for knowing keyword density?

Answers:

• From SEO point of view, keyword density will definitely help to stand out your content from others. The formula to know the keyword density is ( Total number of keyword/ total number of words in your article) multiply by 100.
• From SEO point of view service provided by Google from where you can get backlink information, crawl errors, search queries, Indexing data, CTR etc.
• It is a method by which the user is redirected to new page url to old page url . It is a permanent redirect and it is also useful in directing link juice to new url from old url.
• Competitive analysis does the comparison, between the website I am optimizing, and the website that is ranked highly in search results.

40. Which of the following is the best keyword research technique?

Answers:

• Use search engines and find suggested relevant keywords
• Type the keyword in search engine and analyze the top 10 websites which ranks higher for that keyword
• Try different tools for keyword research
• All of the above

41. An XML sitemap can have maximum of

Answers:

• 1,000 URLs
• 50,000 URLs
• 1,00,000 URLs
• 10,000 URLs

42. Which of the following is not a crawler?

Answers:

• GoogleBot
• Yandex
• Yslurp
• Baiduspider

43. Alt text are best when it is in?

Answers:

• “image1.jpg”
• Lengthy
• Descriptive
• All of the above
• None of the above

44. Which of the following factors improves a website authority?

Answers:

• A website with many inbound links
• Amount of quality information found on the website
• A higher pagerank
• All of the above

45. What will be the effect of following entry in your website’s robots.txt file?
User-agent: Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /

Answers:

• Will disallow Google bot to index the website and allow all other bots
• Will only allow Google bot to index the website
• Only homepage of the website will not be indexed
• Search engine spiders can only index the homepage of a website and other folders with / will remain unreachable to bots

46. What is the procedure for the search engine to spider the user’s website?

Answers:

• Search engine uses spiders to gather the information from the websites and on revisiting it shows the submitted URL for the website.
• The spider that is used with the search engine finds the information and revisits the site when the URL of the site is submitted again.
• After the spider finds the link of the user’s site it specifies the amount of time is being spent from the last visit.
• After looking at the number of websites the spider visits and the resources being utilized by the spider the visits can be calculated, It uses the visits and revisits of the user for the user’s site to calculate the exact result for the search engine.
• All of the above

47. Inserting numerous keywords aimed at search engines is the best practice to rank high on search result.

Answers:

• True
• False
• Neither

48. What will be the effect of this implementation in your website robots.txt file?
User-agent:*
Disallow:/

Answers:

• Will block all web crawlers from all content
• Will allow all web crawlers to index all pages of the website
• Only homepage of a website will not be indexed
• Search engine spiders can only index the homepage of a website and other folders with / will remain unreachable to bots

49. What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?

Answers:

• Waves
• Flux
• Shuffling
• Swaying

50. Which of the following is the best SEO method if you want to stop search engine from indexing a web page?

Answers:

• Use robots.txt file(Block all robots for that page)
• Use Meta robots tag (rel=»noindex,follow») on that page
• Use the META robots NOODP tag
• Nofollow all links to that page

51. Writing long anchor text, such as a sentence or paragraph is the best practice in anchor text.

Answers:

• True
• False
• Neither

52. 10 people do a web search. In response, they see links to a variety of web pages. Three of the 10 people choose one particular link. That link then has a ___ click through rate.

Answers:

• less than 30%
• 30 percent
• more than 30%
• more than 50%

53. What will be the effect of the meta tag (rel=»index, nofollow») on a webpage?

Answers:

• Search engine spiders will follow only the links on that webpage
• Search engine spiders will index the content of the webpage but not links available on that webpage
• Search engine spiders wil index all the links and content of that webpage
• None of the above

54. Which type of navigation is best in improving the accessibility of your website?

Answers:

• Images
• Text
• Animations
• All of the above
• None of the above

55. The following are best practices in quality content except one.

Answers:

• Fresh and Unique content
• Organized around the topic
• Duplicate content
• All of the above
• None of the above

56. A breadcrumb is a row of internal links at the top or bottom of the page that allows visitors to quickly navigate back to a previous section or the root page. Many breadcrumbs have the most general page (root page) as the right-most link, and list the more specific in the left most.

Answers:

• True
• False
• Neither

57. Till October, 2016, which was the latest Google algorithm update?

Answers:

• Penguin 4.0
• Panda 4.2
• Pigeon 4.5
• Hummingbird

58. What is disavow tool?

Answers:

• Tool for panda recovery
• Tool for Penguin recovery
• Tool for recovery from EMD Update
• Tool for Link submission

59. Best practices on writing better anchor text are?

Answers:

• Descriptive text
• Concise Text
• All of the above
• None of the above

60. Which best describe as descriptive anchor text?

Answers:

• “Click here”
• “Page”
• “Article”
• All of the above
• None of the above

61. What are the tools used in organic search engine optimization?

Answers:

• Organic search engine optimization provides a way to display the website that is fully optimized in the search engine, It includes the traffic and the search results that include the body of the search to be search engine friendly.
• The results that are used for organic search engine provide the site relevance to the keywords phrase that is being queried.
• Search engines uses lots of ways to use the users either in a sponsored way or paid listing way.
• The organic listing is very relevant to the work that the search phrase provides as it allows only the important keyword to be included in the search engine’s index.
• All oof the above

62. Which of the following offers quality content?

Answers:

• Write easy-to-read text
• Writing sloppy text with many spelling and grammatical mistakes
• Embedding text in images
• All of the above
• None of the above

63. What does it mean if nothing appears on doing search on the domain?

Answers:

• May be the site is banned by search engines
• May be no index by search engines
• Some canonical issues
• All of the above

64. If you run a local business, where would you add your information to help you reach customers on Google Maps and web search?

Answers:

• Google Street
• Google Waze
• Google Places
• None of the above

65. If over the time your website URL structure changes, which of the following method you will use not to lose your website visitors?

Answers:

• Display a custom 404 error page
• Use 301 redirection to the newer version of the page
• Use meta robots tag noindex,nofollow on old pages
• Block old urls using robots.txt file

66. What is the best way to use for visitors having problems finding pages on your site?

Answers:

• Sitemap
• XML sitemap
• Index sitemap
• None of the above

67. What is the difference between exit rate and bounce rate?

Answers:

• None of the above
• There is no difference as both are same
• Exit rate is the percentage of people who leaves a particular website just after visiting a single page on this and bounce rate refers to the percentage of people who leaves from a particular page
• Bounce rate is the percentage of people who leaves a particular website just after visiting a single page on this and exit rate refers to the percentage of people who leaves from a particular page

68. The following are not easy for visitors to navigate a website except for one.

Answers:

• URL with words that are relevant to the content and structure
• Keywords stuffing
• Page names like “page1.html”
• Lengthy URL with parameters and IDs

69. ___________________ refers to how prominent your keywords are within key elements of your web page.

Answers:

• Keyword Stemming
• Keyword Prominence
• Keyword Density
• Keyword Proximity

70. What is considered as more significant, creating content or building backlinks?

Answers:

• None
• Both are necessary, creating quality content is equally important to building backlinks. Although, building backlinks are useful in building authority to a site and for ranking as well, quality content is the first element that is considered to be more responsible for ranking.
• Both are necessary, not creating quality content is equally important to building backlinks. Although, building backlinks are useful in building authority to a site and for ranking as well, quality content is the first element that is considered to be more responsible for ranking.
• Both are necessary, it is used for the promotion of website through backlinks Search Engine Result Page (SERP) , while to building backlink the search result of your webpage or website SEO (Search Engine Optimization) is used.

71. What is the sitemap.xml file?

Answers:

• None
• This file includes the traffic and the search results that include the body of the search to be search engine friendly.
• This file is an index of all the pages on your site. It’s a quick reference for search engines of content that you want indexed.
• It depends on the availability of the word, higher the word in a page more prominence/weight it will have.

72. What are the limitations of title and description tags?

Answers:

• Title tag can be between 66-70 characters and meta description tag can be between 200-500 characters.
• Title tag can be between 160-170 characters and meta description tag can be between 66-70 characters.
• Title tag can be between 66-70 characters and meta description tag can be between 160-170 characters.
• Title tag can be between 5-10 characters and meta description tag can be between 1000-1500 characters.

73. What is Page Rank?

Answers:

• The way Google measures how popular a given page is based on the number and quality of sites that link to it.
• The search relevancy of a page compared to the other pages in the search engine.
• The way Yahoo! measures how popular a given page is based on the number and quality of sites that link to it.
• The Alexa technology for ranking pages.

74. Which practices you need to avoid in reaching out users for your web site?

Answers:

• None of the above
• All of the above
• Purchasing links
• Link requests to all sites related to your topic

75. What is better to show than a 404 error page over sitemap page every time a user can’t find a page on your site?

Answers:

• None of the above
• Custom 404 page with inspiring messages
• Custom 404 page with links
• Well design 404 page

76. ________________ measures the distance between two keywords in the text.

Answers:

• Keyword Difficulty
• Keyword Stemming
• Keyword Proximity
• Keyword Density

77. How many disavow files are allowed for a website at a time?

Answers:

• 1
• 4
• 3
• 2

78. What methods would you apply for decreasing the loading time of a website?

Answers:

• All of the above
• We can use the external style sheets, minimum images, decrease the file size of the images that we use, without compromising on the quality and use the CSS sprites to regulate the HTTP requests.
• We can use the external style sheets, maxium images, decrease the file size of the images that we use, without compromising on the quality and use the CSS sprites to regulate the HTTP requests.
• We are not use the external style sheets, minimum images, decrease the file size of the images that original size use , with compromising on the quality and use the CSS sprites to regulate the HTTP requests.

79. What is Keyword proximity?

Answers:

• Keyword proximity tag is much better as it helps in forcing the search engine crawlers not to index and display the hidden pages in your server.
• Keyword proximity Creating a doorway page instead a home page is considered as unethical because doorway pages are aimed at misleading search engines.
• Keyword proximity. Rewriting the titles to include the target keywords, Rewriting dynamic URLs into static.
• It measures the distance between two keywords in the text. Keyword proximity is used by some search engines to measure relevancy of a given page to the search request. The idea is that the closer two keywords to each other are, the more relevant the page , keyword density measures how many times (not how far) a given keyword appears on a page.

80. Which of the following statements regarding website content are correct?

Answers:

• Placeholders for pages which do not have content are never viewed as duplicate content by Google.
• Syndicating your content could lead to Google viewing the material as duplicate.
• Linking to a page inconsistently does not affect the way Google views the page/s.
• If you have two versions of a document on your website, Google recommends that you only allow the indexing of the better version.

81. What is Cross Linking?

Answers:

• All of the above
• It includes the traffic and the search results that include the body of the search to be search engine friendly.
• It uses the visits and revisits of the user for the user’s site to calculate the exact result for the search engine.
• It is considered as one of the best strategy that can come in handy to yield high search engine rankings, by leveraging several domains owned by you.

82. What is the use of using keyword prominence?

Answers:

• All of the above
• The tags like etc. can be used to contain the keywords that can increase the results according to the user’s point of view.
• The location is also very important of placing of the keywords in the individual HTML tags.
• The weight is being assigned by the search engine and the result also comes out on the basis of the keyword prominence.
• Keyword prominence works on the principle of the location of the given keyword in the HTML source code and the web pages, It depends on the availability of the word, higher the word in a page more prominence/weight it will have.

83. What is PPC?

Answers:

• PPC stands for Pay Per Click. It is a form of advertising methodology in which the advertiser pays for every click on their ads. Google uses this form of advertising in its channel of advertising called adsense
• PPC stands for Per Payment Click. It is a form of advertising methodology in which the advertiser pays for every click on their ads. Google uses this form of advertising in its channel of advertising called analytics
• PPC stands for Per Pay Click. It is a form of advertising methodology in which the advertiser pays for every click on their blocks. Google uses this form of advertising in its channel of advertising called map
• PPC stands for Pay Per Click. It is a form of advertising methodology in which the advertiser pays for every click on their ads. Google uses this form of advertising in its channel of advertising called Adwords

  • devrajwebmaster

    guru g questions ke answers to do